Albertovy jidáše
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou svačinou nebo pozorností pro koledníky.
Suroviny pro 1 dávka
20 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 992 kJ / 3 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,39 g |
Tuky | 186,64 g |
Vláknina | 18,66 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 662 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 436,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin.
Krok 2: Necháme kynout cca 60 minut.
Krok 3: Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek.
Krok 4: Dáváme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout.
Krok 5: Včas zapneme troubu na 180 °C.
Krok 6: Pak potřeme vajíčkem (stačí bílkem).
Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 25 minut při 180 °C. Hotové posypeme cukrem moučkou.
Zveřejněno 6. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Albertovy jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kmpl
Moje poznámka
Albertovy jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kmpl
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 16 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 12 minutami
Domácí kečup
Marfyk před 50 minutami
Banánové lívance
Mazej před 1 hodinou
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 1 hodinou
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 1 hodinou
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 14 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 14 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 14 hodinami
Tématické fráze:
časopis albert duben,
jidaše se smetanou,
proč se pekly jidáše,
albert recepty,
kdy se pecou jidase,
velikonoční jidáše albert,
recepty z časopisu albert,
jidáše se smetany,
jidase nekynute,
jidáš,
jidáše smetana,
jidáše ze smetany,
jidase bez kynuti,
nekynuté jidáše,
proč se pečou jidáše,
recepty albert,
casopis albert,
jidáše bez kvasku,
časopis albert medový jidáše,
jidas ze smetanou
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
smetana,
droždí,
žloutek,
máslo,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (2)