Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 207 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,94 g |
Tuky | 25,80 g |
Vláknina | 19,93 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 6,03 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 59,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu dáme předehřát na 200 °C.
Krok 2: Pokud máme hezké brambory, nemusíme je oloupat. Postačí, když je ve vodě kartáčkem důkladně očistíme, opláchneme a poté nakrájíme na širší plátky.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Nakrájenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Vše promícháme a nalijeme tolik vody, aby byla zelenina z 1/4 ponořená. Krok 4: Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Do vnitřku kuřete dáme sůl, nalijeme máslo a rukou v břišní dutině pořádně promícháme. Máslo se solí také důkladně vetřeme i po celém kuřeti z vnější strany. Krok 5: Na pekáček se zeleninou dáme mřížku, na ni položíme kuře prsy dolů a pekáček vložíme do trouby. Krok 6: Teplotu snížíme na 175 °C pečeme cca 70 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a kuře pečeme ještě 10 minut. Krok 7: Během pečení kuře ničím nepoléváme ani nepotíráme. Hlídáme pouze, aby bylo v pekáčku na dně trochu šťávy a zelenina se nepřipalovala.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Nakrájenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Vše promícháme a nalijeme tolik vody, aby byla zelenina z 1/4 ponořená. Krok 4: Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Do vnitřku kuřete dáme sůl, nalijeme máslo a rukou v břišní dutině pořádně promícháme. Máslo se solí také důkladně vetřeme i po celém kuřeti z vnější strany. Krok 5: Na pekáček se zeleninou dáme mřížku, na ni položíme kuře prsy dolů a pekáček vložíme do trouby. Krok 6: Teplotu snížíme na 175 °C pečeme cca 70 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a kuře pečeme ještě 10 minut. Krok 7: Během pečení kuře ničím nepoléváme ani nepotíráme. Hlídáme pouze, aby bylo v pekáčku na dně trochu šťávy a zelenina se nepřipalovala.
Zveřejněno 25. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře pečené na mřížce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6w37
Moje poznámka
Kuře pečené na mřížce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6w37
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 11 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 14 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 25 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 31 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
mřížka na pečení,
pečené kuře,
mřížka do pekáče,
kuře na vode,
mrizka na peceni drubeze,
mřížka na pečení brambor,
kuře pečene v troubě na mřížce,
mřížky na peceni,
kuře na mřížka,
pečené kuře na stojánku,
kuře na mřížce v troubě,
recepty s kuřetem,
recept na kuře,
recepty na kuře,
postup pri peceni v pekaci na mrizce,
pečené kuře recepty,
recepty na pečení masa na plechu s mřížkou,
mrizka pod kure,
mrizka na peceni masa,
pečené kuře na vodě
Suroviny:
kuře,
máslo,
sůl,
brambory,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl,
voda
Komentáře (23)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Hit minulého století
Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6Eja57: Děkuji
Pro to rozčílení jsem zapomněl i pozdravit a zhodnotit recept. Myslím si že nemá chybu .Podobný mám i já.Pokud někomu
nebude chutnat, tak ať se laskavě nezabývá mřížkou , ale ať napíše pravdu proč to domrvil. I když se to nedá zmrvit.
Nevím , jak to vidite . Chce to se řádně dívat a nehledat pitomosti.Milan P.