Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 111 kJ / 4 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,94 g |
Tuky | 327,51 g |
Vláknina | 24,05 g |
Cholesterol | 3,51 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 89,58 g |
Postup přípravy
Špek a cibuli nakrájíme na drobno. Krok 2: Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout).
Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Moje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 3 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 33 minutami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 1 hodinou
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 2 hodinami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 2 hodinami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 4 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 13 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 15 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 15 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 19 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 19 hodinami
Tématické fráze:
jatra z lane,
jatra z divočiny,
uprava jater z divociny,
srdce z laně,
laní játra recept,
mrazena játra diskuze,
recept na laní játra,
srdce z lane na smetaně,
rajska omacka z lane,
recept na jatra z lane,
příprava jater z divočiny,
játra z divočiny recept,
priprava jatra lane,
jatra s lane,
divočina srdce z laně,
recepty z laní jater,
recept na srnčí na víně,
jazra z divočony recepty,
srdce z laně recepty,
jak pripravit jatra z divociny
Suroviny:
játra,
cibule,
špek,
víno červené,
směs zeleninová pod svíčkovou,
máslo,
vývar hovězí,
jíška,
koření na divočinu,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Nicméně nechápu, proč by měl být někdo barbar, když dá jako přílohu k vašemu receptu také těstoviny. Těstoviny se přeci dávají k omáčkám, např. ke guláši, rajské omáčce apod. Nehledě k tomu, že jejich příprava je kratší, než u knedlíků nebo brambor.