Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra z laně na víně a zelenině

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Maryla337 Maryla337

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 111 kJ /
4 329 kcal
Bílkoviny216,94 g
Tuky327,51 g
Vláknina24,05 g
Cholesterol 3,51 g
Sodík 5,22 g
Sůl13,50 g
Sacharidy89,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, nakrájíme na kousky a řádně propláchneme.
Špek a cibuli nakrájíme na drobno. Krok 2: Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout).
Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.

Zveřejněno 29. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra z laně na víně a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DOXY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra z laně na víně a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DOXY

Marie

Komentáře (12)

Ohledně opravy receptu jsem Vám poslala SZ s omluvou, že jsem si dovolila udělat nějaké malé kosmetické opravy.
Nicméně nechápu, proč by měl být někdo barbar, když dá jako přílohu k vašemu receptu také těstoviny. Těstoviny se přeci dávají k omáčkám, např. ke guláši, rajské omáčce apod. Nehledě k tomu, že jejich příprava je kratší, než u knedlíků nebo brambor.

radiator: četla jsem tuto diskuzi a nic mi do toho není, nicméně si myslím, že úprava receptu z postu moderátora by měla být v tom smyslu, že zajistí aby odpovídal pravidlům, upraví pravopis, rozdělí recept do kroků například, pokud to není dodrženo, změní třeba zařazení receptu v rámci kategorií, ale určitě by neměl zasahovat do receptu v tom smyslu, že by upravoval recept jako takový, byť by se to týkalo jen doporučené přílohy. K takovým úpravám se může vyjádřit v rámci doporučení v komentářích jako každý jiný čtenář.

Tématické fráze:
jatra z lane, jatra z divočiny, uprava jater z divociny, srdce z laně, laní játra recept, mrazena játra diskuze, recept na laní játra, srdce z lane na smetaně, rajska omacka z lane, recept na jatra z lane, příprava jater z divočiny, játra z divočiny recept, priprava jatra lane, jatra s lane, divočina srdce z laně, recepty z laní jater, recept na srnčí na víně, jazra z divočony recepty, srdce z laně recepty, jak pripravit jatra z divociny

Suroviny:
játra, cibule, špek, víno červené, směs zeleninová pod svíčkovou, máslo, vývar hovězí, jíška, koření na divočinu, kmín celý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu