Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 111 kJ / 4 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,94 g |
Tuky | 327,51 g |
Vláknina | 24,05 g |
Cholesterol | 3,51 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 89,58 g |
Postup přípravy
Špek a cibuli nakrájíme na drobno. Krok 2: Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout).
Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Moje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 26 minutami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 53 minutami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 1 hodinou
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 2 hodinami
Krupičková polévka
taleonka10 před 2 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 3 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 4 hodinami
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 4 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 4 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 5 hodinami
Tématické fráze:
jatra z lane,
jatra z divočiny,
uprava jater z divociny,
srdce z laně,
laní játra recept,
mrazena játra diskuze,
recept na laní játra,
srdce z lane na smetaně,
rajska omacka z lane,
recept na jatra z lane,
příprava jater z divočiny,
játra z divočiny recept,
priprava jatra lane,
jatra s lane,
divočina srdce z laně,
recepty z laní jater,
recept na srnčí na víně,
jazra z divočony recepty,
srdce z laně recepty,
jak pripravit jatra z divociny
Suroviny:
játra,
cibule,
špek,
víno červené,
směs zeleninová pod svíčkovou,
máslo,
vývar hovězí,
jíška,
koření na divočinu,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Nicméně nechápu, proč by měl být někdo barbar, když dá jako přílohu k vašemu receptu také těstoviny. Těstoviny se přeci dávají k omáčkám, např. ke guláši, rajské omáčce apod. Nehledě k tomu, že jejich příprava je kratší, než u knedlíků nebo brambor.