Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 958 kJ / 2 380 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 26,20 g | 
| Tuky | 231,05 g | 
| Vláknina | 13,75 g | 
| Cholesterol | 694 mg | 
| Sodík | 207 mg | 
| Sůl | 0,40 g | 
| Sacharidy | 42,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).
	Krok 2: Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec kakao).
	Krok 3: Přelijeme do uzavírací nádoby, necháme prochladnout a pak uložíme do lednice dobře vychladit.
V den spotřebování klasicky ušleháme.
V den spotřebování klasicky ušleháme.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvmG
Moje poznámka
					
				
Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvmG
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							výroba domácí šlehačky, 
						
						
							jak se dělá šlehačka, 
						
						
							výroba pařížské šlehačky, 
						
						
							pařížska slehacka, 
						
						
							recept na domácí pařížskou šlehačku, 
						
						
							domácí šlehačka z másla a mléka, 
						
						
							parizska slehacka recept, 
						
						
							jak se dělá pařížská šlehačka, 
						
						
							recept na parizskou šlehačku, 
						
						
							pařížská šlehačka z kakaa, 
						
						
							jak udelat domaci slehacku, 
						
						
							pařížská šlehačka s máslem, 
						
						
							jak vyrobit pařížskou šlehačku, 
						
						
							jak se dela domaci slehacka, 
						
						
							jak udělat pařížskou šlehačku, 
						
						
							domaci šlehačkou, 
						
						
							recepty pařížská šlehačka, 
						
						
							výroba domácí šlehačky recept, 
						
						
							recept-domácí pařížská šlehačka, 
						
						
							domaci pařižska šlehačkou
						
					
						Suroviny:
						
							mléko plnotučné, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mléko plnotučné, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							kakao
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (15)
Tvoje vypadá taky báječně.
Jana Remkova: to nebylo hezké. Když se mi něco nelíbí, šetřím klávesnici.
Ovšem mi to nedalo a hledala jsem v sešitě po mamce. Šlehačku jsem nevyráběla léta, žloutek
jsem si nepamatovala. Opravdu tam není. Jen 200ml horkého mléka a 12,5 dkg másla. Máslo
rozpustit v mléce a v mixéru šlehat asi 5 minut. Nechat dobře vychladit, ušlehat a je hotovo.
Jo a na paříž. přidat do horkého mléka 2lžíce kakaa.
U nás tyhle šlehačky chutnaly, jako šlehačky se tvářily, účel splnily. Proto jsou tady.
(A nejstarší vložený, hloupý koment odpovědi opravdu hoden není.)