Svatomartinská husa podle mamky
Recepty našich maminek bývají ty nejlepší. Husu v průběhu pečení neustále poléváme a podléváme, odměnou nám bude křehké maso plné šťávy, skryté pod dozlatova vypečenou, křupavou kůžičkou.
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchanou a očištěnou husu omyjeme, sádlo z břicha vyndáme a husu osolíme a pokmínujeme na povrchu a i uvnitř.
Krok 2: Vyjmuté sádlo nakrájíme a na pekáči rozškvaříme. Pak do pekáče vložíme husu, podlijeme ji vodou a pečeme v nepříliš horké troubě.
Krok 3: Během pečení husu poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme vodou a sbíráme vypečené sádlo, které je na povrchu výpeku, aby se nepřepalovalo.
Krok 4: Aby sádlo snáze z podkoží vytékalo, vidličkou propichujeme kůži na bocích a stehnech. Občas husu obrátíme.
Krok 5: Nakonec ji dopečeme prsíčky nahoru. Husa musí být upečená dozlatova, aby kůžička byla křupavá.
Krok 6: Pečenou husu vyjmeme z pekáče, na prkénku ji naporcujeme, z pekáče slijeme vypečenou šťávu a šťávu, která se napekla na okraje pekáče, oškrábeme.
Krok 7: Pekáč vyplácheme trochou vody, kterou rovněž vlijeme do šťávy. Šťávu dobře povaříme. Naporcovanou husu vrátíme do pekáče a necháme jí v troubě, než ji budeme podávat.
Zveřejněno 12. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svatomartinská husa podle mamky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMz2
Moje poznámka
Svatomartinská husa podle mamky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMz2
Nejnovější recepty
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 12 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 12 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 12 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 12 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 12 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 13 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 13 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 14 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 15 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 15 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 15 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 15 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 16 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 16 hodinami
Tématické fráze:
svatomartinská husa pečená přes noc,
svatomartinská husa pomalu pečená,
pečená husa,
pomalu pečená svatomartinská husa recept,
svatomartinská husa pečená pomalu,
svatomartinská husa,
pomalu pečená husa přes noc,
husa recept,
pečená kachna,
svatomartinská husa top recepty,
husa pečená přes noc,
svatomartinská husa recept,
jak rozmrazit husu,
šťáva na husu,
pomalu pečená husa,
červené zelí k huse,
přes noc pečená svatomartinská husa recept,
svatomartinská husa recept přes noc,
pomalu pečená husa recept,
svatomartinská pečená husa
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý
Komentáře (20)