Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 987 kJ / 2 626 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,73 g |
Tuky | 19,88 g |
Vláknina | 46,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,44 g |
Sůl | 16,02 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin.
Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme k němu lněné semínko a to vše zalijeme odměřenou vroucí vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchladnutí uložíme do lenice. Krok 2: K hotovému rozkvasu do nádoby pekárny přidáme záparu (je vhodné ji z lednice vytáhnout hodinu, dvě předem, aby se ohřála) a zbytek surovin a těsto necháme pekárnou jen umíchat (cca 12-15 minut), pak ji vypneme. Krok 3: Těsto necháme v zavřené pekárně nakynout (asi 2 hod), pak na hodinu zapneme program Pečení.
Hotový bochník z formy vyklepneme a necháme vystydnout na drátěné podložce.
Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme k němu lněné semínko a to vše zalijeme odměřenou vroucí vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchladnutí uložíme do lenice. Krok 2: K hotovému rozkvasu do nádoby pekárny přidáme záparu (je vhodné ji z lednice vytáhnout hodinu, dvě předem, aby se ohřála) a zbytek surovin a těsto necháme pekárnou jen umíchat (cca 12-15 minut), pak ji vypneme. Krok 3: Těsto necháme v zavřené pekárně nakynout (asi 2 hod), pak na hodinu zapneme program Pečení.
Hotový bochník z formy vyklepneme a necháme vystydnout na drátěné podložce.
Zveřejněno 14. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zrníčkový kvasový chléb z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9ogD
Moje poznámka
Zrníčkový kvasový chléb z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9ogD
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 5 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 6 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Špenátová polévka
brtna před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 4 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 4 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 5 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 6 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 7 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 7 hodinami
Tématické fráze:
zrnickovy chleb,
zrníčkový chleba,
zrníčkový pečení chleba,
zrninkovy chléb recept,
zrničkovy chleba recept,
slunecnicovy chleb z dp,
kvasový chléb,
zrníčkový chléb recept
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka celozrnna pšeničná,
žito,
pšenice,
semínka lněná,
voda,
voda,
mouka hladká,
otruby,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (3)