Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový chléb s omládkem

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 595 kJ /
2 532 kcal
Bílkoviny85,70 g
Tuky19,81 g
Vláknina34,59 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 8,27 g
Sůl20,00 g
Sacharidy485,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout. Krok 2: K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v míse přihližně hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté těsto na desce stolu lehce propracujeme, vyválíme bochník, oválíme ho v mouce a v ošatce necháme nakynout.
Vykynutý bochník opatrně vykulíme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 220°C. Po 10 minutách teplotu zmírníme na 200°C a chleba dopečeme – asi 40 minut.

Zveřejněno 29. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6lzl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6lzl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka: je nádherný :-* děkuji za fotku!

SilviaD: ja striedam kváskové s ostatnými, najradšej mám s prefermentom.

magdalenka: No u mňa je to tak isto. Snažím sa piecť kváskový chlieb už viac ako rok a aj tak pri každom pečení čakám, že čo z toho nakoniec bude :-) Viem, že chleba ;-) len otázne je aký :-) Zatiaľ sa aspoň dal vždy zjesť a rodina sa nesťažuje. Pečiem na vyhriatom kameni na pizzu.

SilviaD: ja som stále niekde na začiatku pri pečení chleba, rúru nahrejem na 250 st, aj s plechom, na ktorý cesto vyklopím, aj vodu vychrstnem do rúry. Potom teplotu znižujem po 10-15 minútach. Či je dostatočne vykysnutý chlieb - to len odhadujem, keď sa mi zdá ošatka plná a cesto pružné - pomaly sa vracia po stisnutí palcom. A tie vyvreliny chutia naozaj najviac.

Dajda: Dovolím sa pridať do vašej diskusie. Mne chlieb praskal, keď som ho nemala úplne dokysnutý a vysokú teplotu v rúre na začiatku pečenia (250 stupňov). Vtedy praskol či som ho narezala alebo nenarezala :-) Aj teraz sa mi niekedy takéto chyby :) stávajú. U nás to tiež nevadí. Hlavne, že nám chutí.

magdalenka: To je výraz přesně vystihující skutečnost! Jenže na mém domácím chlebu se moc nedělají a žádné naříznutí nepomáhá.

My tomu hovoríme "vyvreliny".:-8 Také čerstvé, chrumkavé sú naj...:-8
Narezala som žiletkou pred pečením a ešte sa to ďalej roztvorilo.

Dajda: Jako můj muž, ten jenom prasklý " nalož tam, ten prasknutý do sáčku, iný nechcem! :-O

magdalenka: Není právě prasklý chleba ten lepší? Mně připadá že ano, zřejmě z něj vyjde pára. Pokud chleba kupuju, vždy raději sáhnu po tom prasklém. ;-)

Keď zabudnem večer zamiešať preferment, nastane čas omládkový. Dnes som piekla tento chlieb, práve som vytiahla z rúry. Síce praskol, ale bude skvelý, ako všetky od teba.:-K (foto pridané)

Věra Lacinová 3. 1. 2018 17:56
co je prosím "sladěnka" ????

Věra Lacinová: sladový výtažek, který obsahuje jednoduché cukry a zbytky enzymů, vše velice prospěšné rozjezdu kvasinkám. Těsto pak lépe kyne a i upečený výsledek je lepší, nakynutější (i déle vydrží čerstvý), než bez omládku a sladěnky.
Dá se koupit ve Zdravé výživě ;-)

Výborný chleba,dělám ho velmi často,pridavam hodně semínek ,slunečnice,dýně.Nas nejoblíbenější. Helena :-)

helka: :yes::-K

Tématické fráze:
chléb s omládkem, chleba s omladkem, podmaslový chléb, sladový chléb recept, domácí chléb s omládkem, jak na podmáslový domácí chléb, chléb z omladku, chleba z omladku, recept na podmáslový chléb, podmáslový chleba recept, recept na sladovy chleb, podmáslový pšenično-žitný s omládkem, sladový chleba recept, sladový chleba, podmaslový chléb recept, jednoduchy podmáslový chleba, recept na podmáslový chleba, podmáslový chléb z trouby, recept na chleba ze sladenky, recept chleb sladovy

Suroviny:
podmáslí, voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka hladká, podmáslí, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, kmín drcený, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu