Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 246 kJ / 3 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,74 g |
Tuky | 296,43 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 742 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 167,75 g |
Postup přípravy
Do zchladlého těsta postupně zašleháváme jedno vejce po druhém, až vznikne velmi lepkavé těsto, které přendáme na máslem nebo olejem vymazaný pečící papír, kde ho rozprostřeme a následně přeneseme do remosky s průměrem cca 30 cm.
Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 - 45 minut dozlatova. Neodklápíme ji příliš brzy, aby těsto "nespadlo" a pokud bude mít tendenci klesat, okamžitě remosku zaklopíme a ještě dopékáme. Po vychladnutí maxivětrník prokrojíme, nebojíme se nerovnosti těsta, každý kus je totiž originál a nikdy není stejný a rovnoměrně nafouknutý.
Někdy se může stát, že budeme "slepovat" větrník z více kusů korpusu, ale výsledek stojí za to a nakonec stejně nikdo nic nepozná. Po naplnění karamelovým a smetanovým krémem se nedokonalosti ztrácí a poleva vzhled ještě doladí. Krok 2: Karamelová náplň: mléko smícháme s jedním a půl balíčku karamelového pudinku a cukrem a vše dle návodu na obalu uvaříme na tužší pudink, do kterého po odstavení z kamen ihned vmícháme pokrájené máslo do úplného rozpuštění. Ještě teplým pudinkem potřeme spodní díl prokrojeného větrníku, který jsme uložili na tác nebo mělký talíř. Pudink po natření necháme vychladnout. Krok 3: Smetanová náplň: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na šlehačku a natřeme na vychladlý pudink. Šlehačkovou náplň zaklopíme vrchním dílem větrníku. Krok 4: Karamelová poleva: cukr necháme nejlépe v kastrolu bez míchání zvolna na mírném plameni rozpustit a zezlátnout do karamelové barvy. Pak opatrně přilijeme cca 80 ml smetany, ve které necháme zkaramelizovaný cukr za občasného promíchání rozpustit do krémovité konzistence. Pokud se vytvoří nějaké hrudky, nezoufáme, pomalým provařováním se samy za občasného promíchání rozpustí. Karamelovou polevou, kterou necháme částečně zchladnout, polijeme vrchní díl větrníku a dáme celé do chladna ztuhnout.
Po ztuhnutí pokrájíme a podáváme.
Zveřejněno 7. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Větrník z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqXR
Moje poznámka
Větrník z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqXR
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 7 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 33 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 54 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
remoska recepty,
recepty z remosky,
větrník recept,
recepty do remosky,
nejlepší recepty z remosky,
testo na vetrniky do remosky,
recept na větrníky,
recepty remoska,
napln do vetrniku,
větrník do dortové formy,
korpus z remosky,
věnečky z remosky,
recept pro remosku,
větrníky na plech,
recepty z do remosky,
remoska-recepty,
vetrník na plech užasny,
peceny vetrnik,
originalni vetrnik,
smetanová náplň do větrníků
Suroviny:
pudink karamelový,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ztužovač šlehačky,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
voda,
máslo,
sůl,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (8)
Dále je tu originální ono vzájemné prohození náplní
Leč škoda těch odfláknutých náplní...
Vybavilo se mi cosi podobného (Větrník na plech), ale tam je náplň ještě bídnější než tady
No, asi je to pouze můj problém který tkví v tom, že si pamatuju jak se dříve dělávaly (žloutková a karamelová šlehačka) a chutnaly kupované větrníky, že
jinak recepty z remosky mám ráda, a tenhle neznám
Lenunka: ...ano, tak jsem to myslel