Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 924 kJ / 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,25 g |
Tuky | 33,60 g |
Vláknina | 13,58 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 28,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme povařit mírně povolené zamražené kousky lesních hub.
Krok 2: V hrnku rozmícháme hrašku s vodou podle návodu, vmícháme do polévky a vaříme ještě cca 12 minut. Ochutíme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přidáme do polévky nadrobno pokrájenou petrželku a nať z jarní cibulky. Zjemníme máslem.
Zveřejněno 16. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chutná bramboračka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EM2k
Moje poznámka
Chutná bramboračka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EM2k
Nejnovější recepty
Jehněčí na medu
Přidáno před 5 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 10 hodinami
Podzimní boršč
Přidáno před 13 hodinami
Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 5 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 6 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Lenka Cech před 7 hodinami
Cuketový perník s jogurtovou polevou
DitaB před 7 hodinami
Švestkový dort
TotalMudla před 8 hodinami
Povidla ze švestek
ErikaU před 9 hodinami
Mražená petrželka
Fitulka před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
Luci89 před 12 hodinami
Banánová omeleta
koblihhonza před 12 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka ze sušených hub,
bramboračka s houbami,
zamražené houby,
bramboračka se sušenými houbami,
bramboračka s houbami top recepty,
jak dlouho máčet sušené houby,
jak dlouho macet houby,
bramboracka z mraženych hub,
bramboracka ze zmrazenych hub,
bramboračka a mražené houby,
houbové recepty,
brambiracka,
jak dlouho povařit houby,
beamboracka s mrazenych hub,
houby zamražené,
zmrazene houby a bramboracka,
bramboračka s mražených hub,
jak varit zamrazene houby,
brambiracka s houbami suseny,
brambiracka s hriby
Suroviny:
voda,
zelenina,
houby lesní,
máslo,
hraška,
kmín drcený,
majoránka,
cibulka jarní,
česnek,
sůl,
kurkuma,
zázvor mletý
Komentáře (15)
Jj, rovnou
Sušené houby uchovávám v prachovnici; pokud houby beru shora, tak je dávám přímo do jídla (někdy je zlehoučka promnu v dlaních). Ve spodních partiích sklenice s houbami už hrozí nebezpečí přítomnosti jehličí, tak houby krátce propláchnu vodou.
No, nevím proč je máčet a vyhazovat (předpokládám, že tu hnědou vodu kanalizujete) qalitní přírodní barvivo, že
Edit:
hosta:
2 PL mražených hub?
Asi neééé, že
I když vařím z čerstvých hub, tak obvykle přihodím hrstičku rozemnutých sušených hub - jako "voňavku"
No, já dávám vařit houby hned na samém začátku, protože na rozdíl od brambor se houby nerozvaří ani kdybychom chtěli...
NIKDE, v surovinách ani v postupu, NEBYLA původně zmínka o mražených houbách
Tak nám, prosím, račte laskavě odpustit, že jsme se na úkor vaší nedostatečnosti bavili o SUŠENÝCH houbách