Plovdivské maso
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná rajčatovým protlakem, částečně připomíná kuře na paprice. Díky pozvolnému dušení je maso krásně měkké a rozplyne se v ústech. Ideální přílohou jsou těstoviny, ale výborně se hodí i knedlík.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 418 kJ / 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,98 g |
| Tuky | 25,69 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 390 mg |
| Sodík | 320 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 21,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plecko nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: V hrnci rozpálíme olej, na kterém osmažíme cibuli dorůžova.
Krok 3: Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme.
Krok 4: Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou.
Krok 5: Maso dusíme doměkka, pak vyjmeme stranou.
Krok 6: Šťávu zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a provaříme, asi 10 minut.
Krok 7: Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10-15 minut provaříme, než vystoupí tuk na povrch omáčky.
Krok 8: Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme.
Krok 9: Podáváme s vařenými brambory, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.
Zveřejněno 19. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plovdivské maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66oz
Moje poznámka
Plovdivské maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66oz
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
veronikatun před 1 hodinou
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 1 hodinou
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 2 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 3 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 3 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 3 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 3 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
plovdivské vepřové maso,
plovdické maso,
plodivske maso,
plovdiské maso,
ploudivské maso,
plovdinské maso,
recepty maso,
plovdicke maso recepty,
plovdivská vepřová plec,
plovdivská omáčka,
veprove maso plovdivske,
plovdivské vepřové,
plodivské maso recepty,
plovdivské maso, těstoviny,
plovdivské špagety,
povdivské maso,
plovdovské maso,
plovdivké maso,
plovdivskémaso,
recepty na maso
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
olej,
sůl,
česnek,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
mouka hladká
Komentáře (57)