Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 974 kJ / 2 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,75 g |
Tuky | 182,80 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 975 mg |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 65,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso (může být zadní i přední, dle vlastního výběru) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou na talíř a dovaříme omáčku.
Krok 2: Ochucení omáčky je velmi individuální a záleží nejenom na chuti kuchaře/kuchařky, ale hlavně i na sladkosti a zralosti třešní.
Krok 3: Omáčku můžeme zvýraznit bílým vínem (cca 2 dl), které přidáme při dušení masa.
Krok 4: Do vývaru přisypeme třešně a pokud jsou hodně zralé, sladké a aromatické, stačí je pouze krátce povařit na skus, přilít smetanu rozmíchanou s hladkou moukou na zahuštění omáčky, provařit a je hotovo. Pokud chceme kořeněnou omáčku, přidáme s třešněmi provařit i trošku skořice a 3-4 ks hřebíčku a trochu čerstvě nastrouhané citronové kůry. Jsou-li třešně hodně sladké, můžeme přidat do omáčky po provaření smetany i trochu citronové šťávy.
Krok 5: Maso, které jsme dali stranou, pokrájíme na plátky a dáme ho do omáčky prohřát.
Krok 6: Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 26. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jm1B
Moje poznámka
Třešňová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jm1B
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 2 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvové čatní
RadkaR před 1 hodinou
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 3 hodinami
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 3 hodinami
Domácí kečup
MarketaBod před 3 hodinami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 4 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 6 hodinami
Tématické fráze:
třešnová omáčka,
třešňová omáčka k masu,
tresnova omáčka z marmelády recept,
třešňová omáčka recept,
tresnova omacka recept,
omacka z třešní,
sladká třešňová omáčka,
třešňová omáčka s masu,
omáčka z třešni na maso,
třeššnévá omáčka,
recepty na tresnovou omacku,
omacka tresnova,
sladké omáčky na noky,
tresnova omacka na livance,
třešňové noky,
jak ochutit tresnovou marmeladu
Suroviny:
maso hovězí,
máslo,
olej,
sůl,
třešně,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
skořice,
víno bílé,
koření hřebíček,
kůra citronová,
šťáva citronová
Komentáře (5)
..
už tam jsou, ok