Americký mrkvový dort se smetanovým krémem
Mrkvový dort je, dá se říci, jedním ze symbolů sladkého pečení v Americe. Přitom je z mrkve, která je víc než doma i u nás. Inspirujte se tímto receptem a připravte na některou rodinnou oslavu tento šťavnatý a chutný dort.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 546 kJ / 9 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,00 g |
Tuky | 757,07 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 5,19 g |
Sacharidy | 640,87 g |
Postup přípravy
Těsto vlijeme do formy o průměru 25 cm vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 1 hodinu. Krok 2: Na krém ušleháme všechny suroviny společně. Krok 3: Po vychladnutí korpus rozkrojíme na dvě poloviny a naplníme půlkou krému. Zbytkem krému pomažeme boky a vršek dortu. Ten pak posypeme strouhanými ořechy a ozdobíme marcipánovými mrkvičkami nebo ořechy.
Zveřejněno 16. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americký mrkvový dort se smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G8D8
Moje poznámka
Americký mrkvový dort se smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G8D8
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 45 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 57 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 13 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 17 hodinami
Tématické fráze:
mrkvový dort,
mrkvový dort mrkváč,
mrkvový dortík,
mrkvový dort s ořechy,
mrkvovy dort recept,
vyborny mrkvovy dort,
krém do mrkvového dortu,
mrkvový dort mrkváč recept,
poleva na mrkvový dort,
mrkvový dort apetit,
mrkvový dort s mascarpone,
luxusní mrkvový dort,
americký mrkvový koláč,
recept mrkvovy dort,
recept na mrkvový dort,
mrkvový cheesecake,
mrkvový korpus,
mrkvoví dort,
marcipánové mrkvičky,
africky dort
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr moučkový,
vanilkové aroma,
mouka hladká,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
sůl,
skořice mletá,
mrkev strouhaná,
ořechy vlašské,
máslo,
lučina,
vanilkové aroma,
cukr,
ořechy strouhané,
ořechy,
mrkvičky
Komentáře (51)
Di těsta dávám i sekané rozinky, také polovinu cukru i méně a přidávám trocha chia semínek, ta tam pak krásně křupou a vejce rozslehavam s trochou vlažné vody do pěny, aby bylo těsto nadýchanejší. Klidně dávám jen sodu, ale je pak nutné přidat něco kyselého, aby těsto vyběhlo, třeba trochu citronové šťávy, nebo bílého jogurtu..
Druhý den je krásně šťavnatý, takže recept chválím a moc děkuji 👍👍
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Díky za recept
Krém jsem dala půl napůl mascarpone a Philadelphia, šlehačka,cukr,vanilk.lusk.
Teď jsem v Erku objevila Philadelphia sýr ... bohužel s okurkou a nevím čím ještě. Ale obyč ne :(
Buchtu jsem dělala v pekáči asi na 30-40minut. Ironií byl můj krém (kvůli kterému jsem furt buchtu odkládala). Philadelphia cheese jsem nesehnala. Billu u nás nemáme. A Lučiny jsem se dost bála. Problém byl, že jsem nevěděla jak Philadelphia cheese chutná a tím pádem jsem měla problém ho nahradit. Nahradila jsem ho Mascarpone (které jsem taky nevěděla jak chutná
Takže jsem na polevu použila 250g Mascarpone (jeden kelímek), rozšlehala jsem asi se 3 žloutky, vanilkovým a moučkouvým cukrem dle chuti) a trochou vanilk.aroma. Krém se výborně povedl. A buchta je LUXUSNÍ! Strašně moc děkuji za recept! Zblajzli jsme ho během chvíle a dnes musím dělat další
PS: ochucené Mascarpone chutní stejně jako moje pomazánková másla zpracovaná na tiramisu! (a 1 kelímek přes 50,-?). Né díky. Ať se gurmáni a puntíčkáři vztekaj dál
Já tu mám recept na mrkvový chléb s javorovým syrupem, což zavání canadou a ten je taky výborný.
a díky za pochvalu, baví mě to...
Každopádně dortík máš luxusní a chuťově je to fakt skoro stejné.Opakuji, že obdivuji Tvůj výtvarný talent, dortíky máš luxusní a rozhodně nejsou řvavé nebo přeplácané.
Hned bych si z toho Tvého nabídla