Lečo jako polotovar
Bohatou úrodu rajčat a paprik můžeme zavařit a díky tomu ji využijeme kdykoliv později během roku. Polotovar z tohoto receptu má výhodu v tom, že lze použít nejen na přípravu leča, ale také kdykoliv, kdy potřebujeme rajčata a papriky.
Postup přípravy
Krok 1: Papriku narežeme na rezance a pridáme narezané paradajky. Množstvo podľa vlastného uváženia, ale prevládať by mala paprika.
Krok 2: Premiešame a osolíme. Na cca 3 kg dávam 1 lyžicu soli.
Krok 3: Necháme 15 minút postáť, potom natlačíme jemne do fliaš, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.
Zveřejněno 13. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyGL
Moje poznámka
Lečo jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyGL
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 50 minutami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 45 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 3 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 10 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 10 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 10 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 10 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 11 hodinami
Tématické fráze:
lečo recept,
lečo,
příprava leča,
lečo zavařenina,
lečo do mrazáku,
sterilizujeme lečo,
zavárané lečo,
zavaranie leča,
zavařenina lečo,
lečo recepty,
zeleninové lečo zavarenina,
zeleninové lečo do sklenic,
recept na leco,
zavareniny leco,
sterilizovanie leca,
leco zavaranie,
lečo ze sklenice,
lečo zavařit,
lečo recept na zavařování,
lečo do sklenic
Komentáře (27)
Či predsa aj cibuľku?