Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 992 kJ / 3 105 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,80 g |
| Tuky | 185,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 620 mg |
| Sodík | 3,35 g |
| Sůl | 7,29 g |
| Sacharidy | 222,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě vyhřáté na 160°C pečeme asi 35 minut. Papír stáhneme z ještě teplého těsta a necháme vychladnout.
Krok 2: Ze smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku, přidáme sýr a cukr podle chuti. Namažeme na vychladlé těsto, poklademe ovoce a srolujeme. Těsto je docela vláčné, ale u okrajů se může lámat, takže s okraji opatrně. Ale jde to moc hezky.
Krok 3: Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné, jen to možná lépe vypadá.
Zveřejněno 16. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxOn
Moje poznámka
Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxOn
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
roláda bez mouky,
sněhová roláda s mascarpone,
šlehačková roláda bez mouky,
pavlova roláda,
roláda se šlehačkou bez mouky,
roláda pavlova,
šlehačková roláda,
roláda se šlehačkou,
pavlova roláda bez mouky,
roláda s malinami,
roláda s mascarpone a šlehačkou,
roláda se šlehačkou a mascarpone,
recept slehackova rolada,
roláda s mascarpone a malinami,
roláda z bílků bez mouky,
roláda šlehačka mascarpone,
roláda s malinami a s mascarpone,
roláda bez mouky se slehackou,
roláda s mascapone a s malinami,
madam ztužovač šlehačky
Suroviny:
bílek,
cukr,
ocet jablečný,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
sýr smetanový,
cukr,
maliny,
cukr moučkový
Komentáře (10)
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost
Aby těsto trochu vypadalo
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli
(z dávky může být 8 až 12 porcí)
Takže chutnala?...a fotka by nebyla?
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?