Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 992 kJ / 3 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,80 g |
Tuky | 185,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 3,35 g |
Sůl | 7,29 g |
Sacharidy | 222,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě vyhřáté na 160°C pečeme asi 35 minut. Papír stáhneme z ještě teplého těsta a necháme vychladnout.
Krok 2: Ze smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku, přidáme sýr a cukr podle chuti. Namažeme na vychladlé těsto, poklademe ovoce a srolujeme. Těsto je docela vláčné, ale u okrajů se může lámat, takže s okraji opatrně. Ale jde to moc hezky.
Krok 3: Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné, jen to možná lépe vypadá.
Zveřejněno 16. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxOn
Moje poznámka
Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxOn
Nejnovější recepty
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno před 3 hodinami
Sýrové placky s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno před 6 hodinami
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno před 17 hodinami
Pomerančová zmrzlina
Přidáno před 22 hodinami
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno 29. 7. 2025 06:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná hrnková bábovka
Marceval před 53 sekundami
Kuřecí pikantní směs
Iliis před 6 minutami
Konfitovaná kachní stehna
Zdenculin před 34 minutami
Roštěná - ala Stroganov
tara23 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Hujovka před 1 hodinou
Máslové kuřátko pečené v sáčku
kasulk@email.cz před 2 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
xjanax před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Bobo před 13 hodinami
Chilli con carne
Svagi před 14 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
MaruR před 16 hodinami
Tématické fráze:
roláda bez mouky,
sněhová roláda s mascarpone,
šlehačková roláda bez mouky,
pavlova roláda,
roláda se šlehačkou bez mouky,
roláda pavlova,
šlehačková roláda,
roláda se šlehačkou,
pavlova roláda bez mouky,
roláda s malinami,
roláda s mascarpone a šlehačkou,
roláda se šlehačkou a mascarpone,
recept slehackova rolada,
roláda s mascarpone a malinami,
roláda z bílků bez mouky,
roláda šlehačka mascarpone,
roláda s malinami a s mascarpone,
roláda bez mouky se slehackou,
roláda s mascapone a s malinami,
madam ztužovač šlehačky
Suroviny:
bílek,
cukr,
ocet jablečný,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
sýr smetanový,
cukr,
maliny,
cukr moučkový
Komentáře (10)
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost
Aby těsto trochu vypadalo
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli
(z dávky může být 8 až 12 porcí)
Takže chutnala?...a fotka by nebyla?
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?