Suroviny
Porce: individuální
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 227 kJ / 3 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 309,33 g |
Tuky | 182,31 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 780 mg |
Sodík | 6,18 g |
Sůl | 15,10 g |
Sacharidy | 66,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na kostky a nejlépe 2x po sobě umeleme do větší mísy na masovém mlýnku.
Krok 2: Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Osolíme, opeříme, zalijeme smetanou a rukama důkladně propracujeme. Mísu zakryjeme fólií a necháme alespoň 4 hodiny uležet.
Krok 3: Poté podle potřeby zahustíme strouhankou, znovu promícháme a masovou směs rozdělíme na dva stejné díly.
Krok 4: Příprava náplně:
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na stejném struhadle nastrouháme také mrkev. Obojí včetně anglické slaniny rozdělíme na dva díly. Krok 5: Na pracovní plochu rozložíme potravinářskou fólii, na ni dáme masovou směs a pomocí navlhčených rukou ji vytvarujeme do tenkého obdélníkového plátu. Krok 6: Plát masa poklademe anglickou slaninou, posypeme sýrem a mrkví. Poklademe zelenými listy a poté opatrně, pomocí fólie zavineme do rolády. Krok 7: Na pracovní plochu rozprostřeme vepřovou blánu a na ni přemístíme roládu z fólie. Blánu na okrajích přeložíme na roládu, tak jako okraje u štrůdlu, a celou roládu zavineme do blány.
Tento postup zopakujeme i s druhou masovou směsí. Krok 8: Obě rolády dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme za občasného přelití cca 90-100 minut.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na stejném struhadle nastrouháme také mrkev. Obojí včetně anglické slaniny rozdělíme na dva díly. Krok 5: Na pracovní plochu rozložíme potravinářskou fólii, na ni dáme masovou směs a pomocí navlhčených rukou ji vytvarujeme do tenkého obdélníkového plátu. Krok 6: Plát masa poklademe anglickou slaninou, posypeme sýrem a mrkví. Poklademe zelenými listy a poté opatrně, pomocí fólie zavineme do rolády. Krok 7: Na pracovní plochu rozprostřeme vepřovou blánu a na ni přemístíme roládu z fólie. Blánu na okrajích přeložíme na roládu, tak jako okraje u štrůdlu, a celou roládu zavineme do blány.
Tento postup zopakujeme i s druhou masovou směsí. Krok 8: Obě rolády dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme za občasného přelití cca 90-100 minut.
Zveřejněno 18. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjNZ
Moje poznámka
Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjNZ
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 11 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 18 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 33 minutami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 6 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 8 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 8 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 8 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 10 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 11 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 13 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 13 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 13 hodinami
Tématické fráze:
roláda z mletého masa,
mleté vepřové maso recepty,
vepřová roláda,
roláda z mletého vepřového masa,
vepřová roláda recept,
rolada z mleteho masa a smetany,
recepty z mletého vepřového masa,
rolady z vepřoveho masa mleteho,
náplň do masa,
napln do vepřoveho masa,
recept na mleté vepřové maso,
roláda z mletého masa a na sýry,
sýr do do vepřové rolády,
uzení sýru,
uzení sýru recept,
náplně do masa,
roláda z uzeného sýra,
náplň do masové rolády,
vepřová rolada z vepřového mletého masa,
vepřové maso recepty
Suroviny:
krkovice vepřová,
sýr,
smetana,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
blána tuková vepřová,
potravinářská fólie,
pečící papír,
slanina anglická,
sýr,
mrkev,
list medvědího česneku
Komentáře (3)