Francouzské kedlubny (místo brambory)
Zapečené francouzské brambory nemusí být nutně jen bramborové. Vyzkoušejte je připravit z kedluben, které zapečete společně s uzeným masem, mrkví a ředkvičkami. Zdravý pokrm, jehož chuť vás příjemně překvapí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 853 kJ / 682 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,95 g |
| Tuky | 32,28 g |
| Vláknina | 12,85 g |
| Cholesterol | 626 mg |
| Sodík | 3,73 g |
| Sůl | 9,38 g |
| Sacharidy | 28,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, uzené maso na kostičky.
Krok 2: Zapékací misku (či remosku) vymažeme tukem. Poklademe plátky kedluben, přidáme uzené maso, ředkvičky a mrkev. Posypeme Podravkou (nebo oblíbeným kořením).
Krok 3: Zalijeme rozšlehanými vajíčky s mlékem. Vložíme do trouby a pečeme na 220 °C zhruba 15 minut.
Zveřejněno 3. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské kedlubny (místo brambory)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZBKE
Moje poznámka
Francouzské kedlubny (místo brambory)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZBKE
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 14 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 16 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 17 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 18 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnové brambory,
low carb kedlubny,
francouzské brambory z nebo kedluben,
low carb francouzské brambory,
kedlubny dušené v remosce,
kedlubnové francouzské,
kedlubny na smetane low carb,
kedlubnové francouzské brambory,
kedlubnoé francouzské brambory,
jak zuzitkovat kedlubny,
brambory s kedlubny,
francouzské brambory v remosce,
low carb v k remosce,
low carb kedluben,
low carb zapecene kedlubny,
low carb co misto brambor,
lowcarb francouzské brambory,
low carb dušená mrkev,
low carb recepty z kedlubny,
kedlubna a la brambory
Suroviny:
kedlubna,
mrkev,
ředkvičky,
kotleta,
vejce,
smetana 12%,
podravka,
tuk
Komentáře (3)