Plněná kuřecí rolka v bylinkovém těstíčku

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků (bez kosti)
100 g šunky (95% masa)
150 g hermelínu
Těstíčko:
3 vejce
150 ml mléka
hladká mouka (dala jsem podle hustoty těstíčka)
lžíce nasekané petrželky
lžíce nasekaného kopru
lžíce sušeného medvědího česneku
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, prokrojíme je a z každé strany osolíme a opepříme. Maso přes sáček rozklepeme, dáme na něj plátky šunky a kousky hermelínu, zavineme do rolky.

  2. Připravíme těstíčko, v kterém budeme rolky obalovat. Do mísy rozklepneme vajíčka, nalijeme mléko, osolíme, opepříme a rozšleháme. Dále přidáme mouku podle toho, jakou chceme mít konzistenci. Nakonec přidáme nasekané bylinky. Těstíčko znovu promícháme a dáme stranou.

  3. Připravíme pánev s olejem, ve které budeme rolky smažit. Rolky dáme do těstíčka a pořádně je v něm obalíme. Když jsou obalené, dáme je opatrně smažit do pánve s tukem a smažíme po obou stranách do zlatova.

Poznámka

Hotové rolky podáváme s bramborami, posypané petrželkou. Dobrou chuť přeji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 236 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná kuřecí rolka v bylinkovém těstíčku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo