Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Svátek svatého Martina se od nepaměti nese v duchu velkých hodů. Charakteristickým svátečním pečivem jsou svatomartinské rohlíčky. Bez kynutí, se spoustou másla a jemnou náplní z vlašských ořechů se rozplývají na jazyku.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,21 g |
| Tuky | 212,78 g |
| Vláknina | 12,75 g |
| Cholesterol | 819 mg |
| Sodík | 519 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 272,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, máslo, smetanu, špetku soli a rukou vypracujeme nelepivé těsto. Těsto můžeme zpracovat i v robotu.
Krok 2: Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice.
Krok 3: Mezitím připravíme ořechovou náplň z mletých vlašských ořechů, moučkového cukru, bílku a lžičky vanilkového extraktu a vše spojíme tak, aby vznikla tužší hmota. Pokud bude hmota řídká, přidáme ořechy. Hotovou náplň uložíme do lednice.
Krok 4: Odpočaté těsto zvážíme, rozdělíme na 5 dílů a každý vytvarujeme do koule. Těsto rozválíme dokulata na tloušťku zhruba 3 mm. Nožem vykrájíme trojúhelníky.
Krok 5: Na každý trojúhelník dáme ořechovou náplň a kraje těsta potřeme bílkem. Rohy trojúhelníků a zadní okraj přehneme na náplň, srolujeme a vytvarujeme rohlíček. Okraje rohlíčku stiskneme mezi prsty, aby se těsto spojilo.
Krok 6: Hotové rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 20 minut dozlatova.
Krok 7: Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 2. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4gj
Moje poznámka
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4gj
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 22 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 32 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 37 minutami
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 1 hodinou
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 2 hodinami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 3 hodinami
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 4 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 4 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 4 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 9 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 10 hodinami
Tématické fráze:
ořechové rohlíčky,
svatomartinské rohlíčky,
ořechová náplň,
nekynuté rohlíčky,
svatomartinske rohlíčky recept,
orechove rohlicky recept,
recept na ořechove rohličky,
orechove rohlicky nekysnute,
rohlíky s ořechovou náplní,
bratislavské rohlíčky nekynuté,
recept na ořechovou nápln,
ořechová nádivka do rohlíčků,
nekynuté makové rohlíčky,
makove rohličky nekynute,
ořechove rohličky bez kynutí,
recept na rohlíčky,
svatomartinské rohlíčky z jogurtu,
ořechové rohlíčky videorecept,
rohlíčky recept,
recepty ořechová náplň
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
žloutek,
sůl,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
bílek,
extrakt vanilkový,
bílek,
vejce
Komentáře (65)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
I když já mám také ráda když jsou pořádně naplněné. 👌🏼😃
Jinak díky za inspiraci.