Čínský rapl

Saláty Doba přípravy: 20 minut příprava 20 názorů

Saláty Doba přípravy: 20 minut příprava 20 názorů

Suroviny 4 - 6 porcí

5 špekáčků
3 rajčat
2 čerstvé papriky
3 sladkokyselé okurky
3 cibule
Nálev:
6 lžic plnotučné horčice
6 lžic kečupu
6 lžic oleje
6 lžic vody
6 kávových lžiček cukru
3 lžíce worcestrové omáčky
3 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Špekačky narežeme na kolieska, prípadne polkolieska, uhorky na kolieska, papriku na rezančeky, cibuľu na tenké polkolieska, paradajky na kocky. Všetko jemne premiešame.

  2. Prísady na nálev dáme do malého hrnčeka a asi 2 minúty povaríme.

  3. Necháme vychladnúť a zmiešame so zmesou zeleniny a špekačiek.

  4. Necháme dobre vychladnúť v chladničke. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z knihy Petra Novotného : Ham a mňam. Pánu Novotnému ho poslala p. Nina z Vysočiny.

Má veľký úspech medzi známymi, kto ochutnal, dožaduje sa opäť. Napriek jednoduchosti je fakt výborný.

Komentáře k receptu Čínský rapl

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    Martina: :-) Ďakujem, že ste si tak starý recept všimli. Skúsim urobiť aj podľa vás. ;-)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    My uz tenhle recept delame leta, ale ja do nej nedavam kysele okurky ale balkansky syr a kukurici a zamicham tuto smes s testovinami. Vsechny chute se smisi a chutna nam to vic nez bez nich.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    spagetka: Laďka, ty nám to robíš naschvál, však ? Soukromý řezník, z Německa...a čo my ostatní ? :-D;-):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já jsem na jarmarku koupila od soukromého řezníka(z Německa:-!) bezvadně vyuzené a okořeněné klobásky (dokonce i z hovězího masa a fakt :-p:-p), párečky - a jak to nemusím (myslím taky ty "senza" z marketů :-S), tak to voní intenzivně ze špajzky, fofrem ubývá:-D, takže aspoň 1 zachráním a udělám s tímto. Díky fakt chuťnému masíčku věřím,že nebudu dochucovat. :yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    My máme asi iné bunky:-Dale nám to nechutilo.Tiež mám tú knihu a skúšala som to...asi to bude tým,že akékoľvek párky,špekáčky a pod.nastudeno nám nechutia:-/Ale vyzerá dobre:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    tejaja:tejajko právě,někdy to není ani z masa,on tedy ten točený mezi námi děvčaty taky nic moc,ale alespoň není tak tučný;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    Simonka, tie špekačky už nie sú to, čo bolo kedysi, však ? ;-) Ja si vyberám podľa výrobcu, čo je poctivé mäso v špekáčiku a čo je nastavované. ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    receptík se mi líbí,ale též bych ho udělala asi z točeného salámu,poslední dobou špekáčky nemusíme.;-)+1

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    cathleen: opravené, ja viem, že názvy píšeme v češtine, píšem ich tak tiež ;-)
    Len si dovolím opraviť meno autora, nie je to recept p. Novotného, on tie recepty iba pozbieral a vydal v knihe. Pozrela som sa opäť do knihy, recept je od pani Niny z Vysočiny. ;-);-);-) a týmto názvom ho nazvala autorka ( inak v slovenčine je to rapeľ, aj v knihe, ale to nevadí, nie ? ).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Knihu mám také a dvakrát:-! jsem převáděla název do češtiny:-// kdopak to zas přepsal? Autorka? Proč?
    Slovenštinu mám moc ráda, ale názvy i slovenských receptů tu píšeme česky, pokud vím. A toto je velice známý recept českého herce, který jej nazval Čínský rapl, ne rapel', Terezo. Takhle to nikdo nenajde.

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Mě chytá rapl teď, protože je 11 hodin a já ještě nevím, co bude k obědu :-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také znám a chutná nám to:-*Jen místo špekáčků používám Junior:-8:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    tejaja:Nemyslela jsem to tak,že by to nebylo dobré,ale ona i plnotučná hořčice má každá úplně jinou chuť. Někdy jemnější, jindy výraznější.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vypadá to jedle;-):-p a co se týče dochucování, já myslím, že je fakt na každém, co si dochutí a čím. Muž rád hodně ostré, určitě přiostří pepřovou čili omáčkou nebo tabascem,já ažtak ostré nemusím :-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    1974andrea: neviem, aké máte bunky, ale je to jedno z mála jedál, kde dodržujem presne pomery. Robila som to na roznych posedeniach, u mňa aj v manželovej práci, v rodine...nikdy nikto nechcel ničím ešte dochucovať a každému chutilo. A že tých ľudí, čo to jedli, bolo požehnane...;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rapl cinskej rapl rapl salat rapl recept výborne kecupaci čínský rapl salát cinsky rapel recept na rafaelo podle novotného špekáčky podle petra novotného salat čínsky rapl recept na čínského rapla čínský rapl podle pavla novotneho cinski jidla co je rapl čínnský rapl recept salát rapl recepty petra novotného spekacky recept na rapl čínský rapl salát ze špekáčků a zeleniny recepty z spekacku petra novotneho