Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 102 692 kJ / 24 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 288,51 g |
| Tuky | 367,84 g |
| Vláknina | 3 651,65 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 75,46 g |
| Sůl | 164,21 g |
| Sacharidy | 2 194,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na polovině másla v hrnci lehce osmažím krupičku, přidám sůl a zaliji studeným vývarem (nebo vodou), prošlehám a přivedu k varu. Zvolna za občasného míchání nechám provařit 10-15 minut.
Zatím nakrájím rohlíky na malé kostičky a opeču na másle s kapkou oleje. Krok 2: Na jemném struhadle nastrouhám kořenovou zeleninu a orestuji ji na zbylém másle v hlubší pánvi dozlatova. Přidám rozmrzlé, ve studené vodě propláchnuté a okapané mlíčí a jikry, které pokrájím na menší kousky a se zeleninou krátce orestuji.
Přidám vše do hrnce, strouhnu muškátový oříšek a ještě asi 10 minut za občasného míchání povařím. Krok 3: Podle chuti dosolím, opepřím a na talířích ozdobím nasekanou petrželkou. Zvlášť podávám v mističce opečené kostičky z rohlíků . Do polévky si je každý dává postupně, aby se nerozmočily. Krok 4: Pokud chceme vývar - my nemáme rádi vývar z hlav, ale když vykostím kapry, z celé kostry uvařím vývar s cibulí , kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kusy, 4 kuliček celého pepře a 4 nového koření. Vařím pomalu na mírné teplotě a přecedím přes jemné sítko. Vývar vařím kdykoli dělám kapra a uchovám v mrazáku.
Zatím nakrájím rohlíky na malé kostičky a opeču na másle s kapkou oleje. Krok 2: Na jemném struhadle nastrouhám kořenovou zeleninu a orestuji ji na zbylém másle v hlubší pánvi dozlatova. Přidám rozmrzlé, ve studené vodě propláchnuté a okapané mlíčí a jikry, které pokrájím na menší kousky a se zeleninou krátce orestuji.
Přidám vše do hrnce, strouhnu muškátový oříšek a ještě asi 10 minut za občasného míchání povařím. Krok 3: Podle chuti dosolím, opepřím a na talířích ozdobím nasekanou petrželkou. Zvlášť podávám v mističce opečené kostičky z rohlíků . Do polévky si je každý dává postupně, aby se nerozmočily. Krok 4: Pokud chceme vývar - my nemáme rádi vývar z hlav, ale když vykostím kapry, z celé kostry uvařím vývar s cibulí , kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kusy, 4 kuliček celého pepře a 4 nového koření. Vařím pomalu na mírné teplotě a přecedím přes jemné sítko. Vývar vařím kdykoli dělám kapra a uchovám v mrazáku.
Zveřejněno 1. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezhlavá rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WNVX
Moje poznámka
Bezhlavá rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WNVX
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 minutami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 22 minutami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 38 minutami
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
Tématické fráze:
kdy dát mlíčí do polevky,
rybí ,polévka z jiker a moci,
krupička rybí polévka,
kdy dát do polévky mlíčì,
rybí polévka jen z jiker a mlíčí,
co dát místo mlíčí,
krupička místo jiker kapra,
rybí polévka z kapra s krupičkou,
rybí polévka s krupička,
rybí polévka s krupici,
rybí polévka,
polévka z mlíčí ajiker,
rybi polevka bez jiker,
co dát místo jiker do polévky
Suroviny:
mlíčí,
máslo,
krupice dětská,
mrkev,
celer,
petržel,
ořech muškátový,
vývar,
sůl,
pepř,
petrželka,
rohlík
Komentáře (3)
OK, jak píšete v poslední větě
Bezhlavě dělávám podobně s filé a kapkou mléka
Říkáme tomu norská rybí polévka
***
Mlíčí ale bezhlavě nevařím
Pokud se mlíčí povaří opravdu jen krátce, pak je jako máslo a jde přímo do ledvin, že
Nejlepší je oddělit jikry od mlíčí, jikry dát vařit dřív a mlíčí až na samý závěr
***
ad. Poznámka pod receptem
No, já z kapra nevyhodím ani šupinu. Doslova!