Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 739 kJ / 1 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,44 g |
Tuky | 42,05 g |
Vláknina | 13,52 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 897 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso, cibuli, česnek i uzeninu nakrájíme na kostičky, promícháme s hořčicí, solí, pepřem a mletou paprikou.
Krok 2: Dáme do pekáčku nebo jak já, dávám do mísy z ohnivzdorného skla a přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme při 200°C necelé dvě hodiny, podle toho, jaké maso jsme použili.
Krok 3: Před dopečením můžeme pokličku oddělat, aby se odpařila šťávička, které je tam docela dost. My ji máme ale rádi, především politou na příloze. Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 23. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči v zapékací misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZLx
Moje poznámka
Ražniči v zapékací misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZLx
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
zapékací misky recepty,
krůtí ražniči,
ražniči,
recepty do zapekacich misek,
ražniči na pekáčku,
recepty do zapékací misky,
ražniči recept,
zapékací miska recepty,
raznici na plechu,
zapékací misky,
recepty pro zapékací misky,
ražniči z krůtího masa,
recepty v zapekacich miskach,
recept na ražničí,
ražničí ze dvou druhů masa recepty,
zapékací misky recept,
recepty ražničí,
recepty zapékací misky,
recept do zapékací misky,
recepty na zapékací misky
Suroviny:
maso vepřové,
špekáček,
cibule,
česnek,
hořčice,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká
Komentáře (40)
***
"Tento recept jsem vymyslela sama..."
No asi jste o tom přesvědčena, ale chápu vás
Kdysi jsem vymyslel variantu na "Šneky po gaskoňsku", tedy ulity plněné drůbežími žaludky (komentář zde: https://www.toprecepty.cz/recept/48039-hlemyzdi-sn...
Nějaký čas jsem nosil nos nahoru, až mi do něj málem napršelo
A žampiony mě ještě nenapadly, tak děkuji za tip.
p.s-přidala jsem na1/2překrojené žampiony-potřebovala jsem vyčistit ledničku