Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 392 kJ / 5 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,41 g |
Tuky | 262,12 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 713 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 528,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a dáme polovinu do vymazaného pekáče.
Krok 2: Tvaroh, mléko, vejce, cukr umícháme na jemnou kaši, přidáme rozinky a nalijeme na sypkou směs do připraveného pekáče. Mléko přidáváme po trošce, náplň nesmí být příliš řídká.
Krok 3: Navrch dáme druhou polovinu moučné směsi a povrch poklademe plátky másla. Skládáme je vedle sebe, aby po upečení vytvořily krásnou zlatavou barvu a krustičku.
Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut - dozlatova.
Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut - dozlatova.
Zveřejněno 12. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švédské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGyR
Moje poznámka
Švédské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGyR
Nejnovější recepty
Bublanina s kokosovými meruňkami
Přidáno před 55 minutami
Mini dortíčky s broskví
Přidáno před 1 hodinou
Zeleninový krém s česnekovými krutonky
Přidáno před 4 hodinami
Rýžový salát s majonézou
Přidáno před 4 hodinami
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno 27. 6. 2025 15:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová babeta
Dantes30 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Lithira před 1 hodinou
Bramboračka
Yrian před 1 hodinou
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Wilma před 3 hodinami
Karbanátky
Bomber před 3 hodinami
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Lenusak2 před 4 hodinami
Hamburgerové bulky
petra.sym před 4 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
TondaJ před 5 hodinami
Nekynuté škvarkové tyčky
Kalenka10 před 6 hodinami
Kynutý knedlík
Bigharvik před 6 hodinami
Tématické fráze:
jablkový koláč,
svedske tvarohove řezy,
top recepty rezy,
švédské menu,
švédská koláč,
švédská s tvarohem,
švédské moučníky,
švédské cukroví recepty,
tvarohové švédské rezy,
svedsky řez,
svédský tvarohové řezy,
rezy od tchyne sk,
svedsky kolac,
svédské řezy s tvarohem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
tuk,
tvaroh ve vaničce,
mléko,
vejce,
cukr vanilkový,
rozinky,
máslo
Komentáře (7)
Možná pro přehlednost by bylo lépe "250 g másla (pokojové teploty)" přesunout v surovinách až na samý konec
V tom případě smáznout "(pokojové teploty)" - na plátky se krájí lépe studené máslo