Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 013 kJ / 1 915 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,78 g |
| Tuky | 168,37 g |
| Vláknina | 7,10 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,30 g |
| Sůl | 8,20 g |
| Sacharidy | 24,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.
Krok 2: Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme, naporcujeme a dáme na zeleninu, mezi kousky bažanta
přidáme zbytek zeleniny a slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, asi na 1,5 hodiny. . Krok 3: Po upečení maso vyndáme, zeleninu s výpekem důkladně propasírujeme a dolijeme bílým vínem. Maso vrátíme do pekáče, přelijeme, zregulujeme teplotu na 150°C a necháme cca 30 min. dodělat. Podávala jsem s brambory..
přidáme zbytek zeleniny a slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, asi na 1,5 hodiny. . Krok 3: Po upečení maso vyndáme, zeleninu s výpekem důkladně propasírujeme a dolijeme bílým vínem. Maso vrátíme do pekáče, přelijeme, zregulujeme teplotu na 150°C a necháme cca 30 min. dodělat. Podávala jsem s brambory..
Zveřejněno 28. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant na dvou vínech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l4KM
Moje poznámka
Bažant na dvou vínech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l4KM
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 23 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 23 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 8 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 10 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 11 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 11 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 11 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 11 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
bažant recept,
recept na bažanta,
bažant recepty,
recepty z bažanta,
bažant na víně,
pečený bažant videorecept,
bazant na mrkvi,
bazant toprecept,
bažant na víně a bylinkách,
recepty z bažanta,
bažant obecný příprava recepty,
recept z bazanta,
recepty na bažanta,
recepty bazant,
recept bažant
Suroviny:
bažant,
petržel,
mrkev,
celer,
cibule,
víno červené,
víno bílé,
slanina anglická,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
sůl
Komentáře (5)
Podle toho na fotečce to byl bažant velký jako malý zajíc...