Bažant s rozmarýnem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,85 g |
Tuky | 125,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako přílohu servírujeme vařené brambory, krokety nebo lehký bramborový salát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2022 06:13
Moc dobré
22. 2. 2016 22:32
Ladislav Bičík:Omyl,je s česnekem vynikající.Delám bažanta podle zdejšího receptu na jabkách se slaninou a česnekem.
21. 2. 2016 11:27
Bažanta dělám často, ale ještě nikdy jsem ho nedělal na tento způsob. Musím říci,že je výborný a už v budoucnu nebudu ho dělat jinak .(Cesnek mám rád , ale k bažantu bych ho nedával.
19. 5. 2013 15:52
Jakub:proč šípky vyhodit?????
19. 5. 2013 15:44
Pro ozvláštnění je možné též přidat několik sušených švestek a asi 7 šípků (šípky potom vyhodit). Jako netradiční přílohu doporučuji opečené brambory, batáty (nutno péct kratší dobu), papriku, rajče; vše na olivovém oleji a rozmarýnu.
Výborný recept!
Výborný recept!
31. 12. 2011 14:16
Proč je potřeba toho bažanta spařit vřící vodou ?
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.
4. 9. 2011 20:48
Děkuju, při ochutnání jsem měla pocit, že tomu něco chuťově chybí - tož přidala jsem 2 lžičky brusinek... Oproti receptu jsem šťávu vydusila na tuk a přisypala hladkou mouku, poté horkou vodu a protože tomu pořád něco chybělo, spravil to jeden utřený stroužek česneku. Bylo to vynikající a moje maminka konstatovala, že to byla lepší hostina než o Vánocích... A protože nás na toho jednoho bažantíka bylo čtyři a půl, přidala jsem dvě kuřecí hrudi - prsa s kostí. Chytla tu divokou chuť a ta barva omáčky tak, jak je na snímku, je opravdu vytvořená jen přítomností toho bažanta... Bylo to vynikající, skutečně.
4. 9. 2011 20:33
Eliza: krásné fotky
4. 9. 2011 12:18
Bažanta jsem připravovala a jedla poprvé...a je to báječná pochoutka. Posílám bod a obrázky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 19 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 3 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 6 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 6 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 6 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 6 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 7 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nebojte se zveřiny! Zkuste jelení steak nebo kančí se šípkovou a nebudete litovat
Italské kuře „po myslivecku“: Kuře cacciatore voní vínem a rajčaty a skvěle se hodí do sychravých dní
Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky
Další recepty
Tématické fráze: bažant recept recept na výborného bažanta bazant recepty recept bažant recepty bažant recepty z bažanta recept na bažanta recepty na bažanta bažantí prsa bažant jak upéct bažanta bažantí stehna bazanti prsa recept bažantí maso bažantí stehna recept jak uvařit bažanta bazanti prsa recepty prodej bažantů recept z bažanta bažantí recepty
Suroviny: bažant, sůl, slanina anglická, pepř, koření nové koření, jalovec, máslo, rozmarýn
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
9 názorů