Bažant s rozmarýnem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,85 g |
Tuky | 125,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako přílohu servírujeme vařené brambory, krokety nebo lehký bramborový salát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2022 06:13
Moc dobré 

22. 2. 2016 22:32
Ladislav Bičík:Omyl,je s česnekem vynikající.Delám bažanta podle zdejšího receptu na jabkách se slaninou a česnekem.

21. 2. 2016 11:27
Bažanta dělám často, ale ještě nikdy jsem ho nedělal na tento způsob. Musím říci,že je výborný a už v budoucnu nebudu ho dělat jinak .(Cesnek mám rád , ale k bažantu bych ho nedával.
19. 5. 2013 15:52
Jakub:proč šípky vyhodit????? 





19. 5. 2013 15:44
Pro ozvláštnění je možné též přidat několik sušených švestek a asi 7 šípků (šípky potom vyhodit). Jako netradiční přílohu doporučuji opečené brambory, batáty (nutno péct kratší dobu), papriku, rajče; vše na olivovém oleji a rozmarýnu.
Výborný recept!
Výborný recept!
31. 12. 2011 14:16
Proč je potřeba toho bažanta spařit vřící vodou ?
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.

4. 9. 2011 20:48
Děkuju
, při ochutnání jsem měla pocit, že tomu něco chuťově chybí - tož přidala jsem 2 lžičky brusinek... Oproti receptu jsem šťávu vydusila na tuk a přisypala hladkou mouku, poté horkou vodu a protože tomu pořád něco chybělo, spravil to jeden utřený stroužek česneku. Bylo to vynikající a moje maminka konstatovala, že to byla lepší hostina než o Vánocích... A protože nás na toho jednoho bažantíka bylo čtyři a půl, přidala jsem dvě kuřecí hrudi - prsa s kostí. Chytla tu divokou chuť a ta barva omáčky tak, jak je na snímku, je opravdu vytvořená jen přítomností toho bažanta... Bylo to vynikající, skutečně.


4. 9. 2011 20:33
Eliza: krásné fotky



4. 9. 2011 12:18
Bažanta jsem připravovala a jedla poprvé...a je to báječná pochoutka. Posílám bod a obrázky.



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Ovesné lívance s dušenými jablky
Přidáno před 13 hodinami

Sýrovo-mrkvová pomazánka s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami

Plněné rybí filety se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami

Šunkové rolky plněné vaječnou směsí
Přidáno před 20 hodinami

Velikonoční nádivka (dělená strava ZV)
Přidáno 6. 2. 2023 23:06

Krémová polévka z pečené mrkve
Přidáno 6. 2. 2023 19:39
Právě bylo uvařeno:

Rajská omáčka s masovými kuličkami
uvařil/a MiladaKarolina
před 3 hodinami

Louhované preclíky
uvařil/a Brumaire
před 6 hodinami

Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou
uvařil/a Javor
před 7 hodinami

Brambory pečené s cibulí a žampiony
uvařil/a kvetacek
před 9 hodinami

Brokolicový salát s tuňákem a ořechy
uvařil/a EvaKucerova
před 9 hodinami

Pórková polévka s česnekem
uvařil/a AndreaAbb
před 9 hodinami

Makový závin se švestkami
uvařil/a Danickova
před 9 hodinami

Jogurtový koláč s kokosovou drobenkou
uvařil/a Vymitac
před 10 hodinami

Pochoutková žemlovka
uvařil/a helen.fon@seznam.cz
před 10 hodinami

Domácí balkánský sýr
uvařil/a Cisarova.terka
před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bažant recept recept na výborného bažanta bazant recepty recept bažant recepty bažant recepty z bažanta recept na bažanta recepty na bažanta bažantí prsa bažant jak upéct bažanta bažantí stehna bazanti prsa recept bažantí maso bažantí stehna recept jak uvařit bažanta bazanti prsa recepty prodej bažantů recept z bažanta bažantí recepty
Suroviny: bažant, sůl, slanina anglická, pepř, koření nové koření, jalovec, máslo, rozmarýn
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
9 názorů