Bažant s rozmarýnem

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 8 názorů

32

Suroviny

bažant
sůl
10 dkg anglické slaniny
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
5 kuliček jalovce
5 dkg másla
2 snítky rozmarýnu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.

  2. Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.

  3. Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.

Poznámka

Jako přílohu servírujeme vařené brambory, krokety nebo lehký bramborový salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bažant s rozmarýnem

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Ladislav Bičík:Omyl,je s česnekem vynikající.Delám bažanta podle zdejšího receptu na jabkách se slaninou a česnekem.:-K

    Odpovědět

  • Ladislav  Bičík Ladislav Bičík(neregistrovaný)

    Bažanta dělám často, ale ještě nikdy jsem ho nedělal na tento způsob. Musím říci,že je výborný a už v budoucnu nebudu ho dělat jinak .(Cesnek mám rád , ale k bažantu bych ho nedával.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jakub:proč šípky vyhodit????? :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Pro ozvláštnění je možné též přidat několik sušených švestek a asi 7 šípků (šípky potom vyhodit). Jako netradiční přílohu doporučuji opečené brambory, batáty (nutno péct kratší dobu), papriku, rajče; vše na olivovém oleji a rozmarýnu.
    Výborný recept!

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Proč je potřeba toho bažanta spařit vřící vodou ?
    Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.:-?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuju:-K, při ochutnání jsem měla pocit, že tomu něco chuťově chybí - tož přidala jsem 2 lžičky brusinek... Oproti receptu jsem šťávu vydusila na tuk a přisypala hladkou mouku, poté horkou vodu a protože tomu pořád něco chybělo, spravil to jeden utřený stroužek česneku. Bylo to vynikající a moje maminka konstatovala, že to byla lepší hostina než o Vánocích... A protože nás na toho jednoho bažantíka bylo čtyři a půl, přidala jsem dvě kuřecí hrudi - prsa s kostí. Chytla tu divokou chuť a ta barva omáčky tak, jak je na snímku, je opravdu vytvořená jen přítomností toho bažanta... Bylo to vynikající, skutečně.:-p

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Eliza: krásné fotky:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bažanta jsem připravovala a jedla poprvé...a je to báječná pochoutka. Posílám bod a obrázky.:-p:-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo