Bažant s rozmarýnem

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 8 názorů

32

Suroviny

bažant
sůl
10 dkg anglické slaniny
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
5 kuliček jalovce
5 dkg másla
2 snítky rozmarýnu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.

  2. Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.

  3. Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.

Poznámka

Jako přílohu servírujeme vařené brambory, krokety nebo lehký bramborový salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bažant s rozmarýnem

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Ladislav Bičík:Omyl,je s česnekem vynikající.Delám bažanta podle zdejšího receptu na jabkách se slaninou a česnekem.:-K

    Odpovědět

  • Ladislav  Bičík Ladislav Bičík(neregistrovaný)

    Bažanta dělám často, ale ještě nikdy jsem ho nedělal na tento způsob. Musím říci,že je výborný a už v budoucnu nebudu ho dělat jinak .(Cesnek mám rád , ale k bažantu bych ho nedával.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jakub:proč šípky vyhodit????? :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Pro ozvláštnění je možné též přidat několik sušených švestek a asi 7 šípků (šípky potom vyhodit). Jako netradiční přílohu doporučuji opečené brambory, batáty (nutno péct kratší dobu), papriku, rajče; vše na olivovém oleji a rozmarýnu.
    Výborný recept!

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Proč je potřeba toho bažanta spařit vřící vodou ?
    Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.:-?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuju:-K, při ochutnání jsem měla pocit, že tomu něco chuťově chybí - tož přidala jsem 2 lžičky brusinek... Oproti receptu jsem šťávu vydusila na tuk a přisypala hladkou mouku, poté horkou vodu a protože tomu pořád něco chybělo, spravil to jeden utřený stroužek česneku. Bylo to vynikající a moje maminka konstatovala, že to byla lepší hostina než o Vánocích... A protože nás na toho jednoho bažantíka bylo čtyři a půl, přidala jsem dvě kuřecí hrudi - prsa s kostí. Chytla tu divokou chuť a ta barva omáčky tak, jak je na snímku, je opravdu vytvořená jen přítomností toho bažanta... Bylo to vynikající, skutečně.:-p

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Eliza: krásné fotky:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bažanta jsem připravovala a jedla poprvé...a je to báječná pochoutka. Posílám bod a obrázky.:-p:-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bažant recept recept na výborného bažanta bazant recepty recept bažant recepty bažant recepty z bažanta recepty na bažanta recept na bažanta bažantí prsa bažantí stehna bažant bazanti prsa recept bažantí maso bažantí stehna recept jak upéct bažanta jak uvařit bažanta bazanti prsa recepty prodej bažantů recept bažantí prsa recept na bažantí prsa

Zapomněl/a jsem heslo