Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 305 kJ / 4 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,22 g |
Tuky | 221,90 g |
Vláknina | 24,20 g |
Cholesterol | 691 mg |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 494,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo, vejce, olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí.
Pečeme v kulaté formě ( já měla 22 cm) s pečícím papírem, asi tak 15-20 minut na 170 °
Je třeba hlídat a udělat test špejlí. Krok 2: Mezitím očistíme jahody, necháme část stranou a zbytek pokrájíme na menší kousky. Přidáme libovolné množství cukru, krátce povaříme a rozmixujeme. Krok 3: Hotový korpus necháme vychladnout. Nožem 2 cm od okraje objedeme dokola (tak 1 cm hluboko) a lžíci vydlabeme těsto, které rozmělníme na drobečky a dáme zatím stranou. Krok 4: Z rozmixovaných jahod odebereme půlku (dolijeme, je-li potřeba, do 250 ml šťávou, nebo vodou) a uvaříme želatinu dle návodu na obalu.
Hotovou nalijeme do otvoru v korpusu, necháme zatuhnout a vyskládáme odloženými jahodami. Krok 5: Tvaroh a cukry vyšleháme do hladka, přidáme šlehačku a necháme dále šlehat, až směs trochu zhoustne a je hladká.
Připravíme dortový ztužovač dle návodu na obale, přidáme do směsi a pořádně promícháme. Nakonec přidáme nožem nasekanou čokoládu a druhou půlku rozmixovaných jahod. Krok 6: Necháme částečně zatuhnout a vršíme na připravený korpus. Je dobré to dělat na víckrát, ( nechat každou vrstvu chvíli v lednici), aby to nesteklo, ale vytvořilo požadovaný tvar. Krok 7: Hotové posypeme drobečky korpusu a dáme přes noc ztuhnout.
Pečeme v kulaté formě ( já měla 22 cm) s pečícím papírem, asi tak 15-20 minut na 170 °
Je třeba hlídat a udělat test špejlí. Krok 2: Mezitím očistíme jahody, necháme část stranou a zbytek pokrájíme na menší kousky. Přidáme libovolné množství cukru, krátce povaříme a rozmixujeme. Krok 3: Hotový korpus necháme vychladnout. Nožem 2 cm od okraje objedeme dokola (tak 1 cm hluboko) a lžíci vydlabeme těsto, které rozmělníme na drobečky a dáme zatím stranou. Krok 4: Z rozmixovaných jahod odebereme půlku (dolijeme, je-li potřeba, do 250 ml šťávou, nebo vodou) a uvaříme želatinu dle návodu na obalu.
Hotovou nalijeme do otvoru v korpusu, necháme zatuhnout a vyskládáme odloženými jahodami. Krok 5: Tvaroh a cukry vyšleháme do hladka, přidáme šlehačku a necháme dále šlehat, až směs trochu zhoustne a je hladká.
Připravíme dortový ztužovač dle návodu na obale, přidáme do směsi a pořádně promícháme. Nakonec přidáme nožem nasekanou čokoládu a druhou půlku rozmixovaných jahod. Krok 6: Necháme částečně zatuhnout a vršíme na připravený korpus. Je dobré to dělat na víckrát, ( nechat každou vrstvu chvíli v lednici), aby to nesteklo, ale vytvořilo požadovaný tvar. Krok 7: Hotové posypeme drobečky korpusu a dáme přes noc ztuhnout.
Zveřejněno 17. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový krtinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpJ9
Moje poznámka
Jahodový krtinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpJ9
Nejnovější recepty
Bezlepkové ovocné knedlíky
Přidáno před 13 hodinami
Mléčná omáčka s česnekovými výhonky
Přidáno před 18 hodinami
Grilované vepřové steaky s česnekovými výhonky
Přidáno před 18 hodinami
Masová haše se šťouchaným bramborem
Přidáno před 18 hodinami
Omeleta s uzeným lososem a sýrem cottage
Přidáno před 18 hodinami
Taštičky z listového těsta s tvarohovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Edibara před 7 hodinami
Krkovice v rumu s čerstvými švestkami
Danna před 9 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Vladka321 před 11 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Evculina84 před 11 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 13 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Ruzicka1 před 13 hodinami
Celerový salát
Gabi1 před 14 hodinami
Hrnková bábovka
Andulakovina před 15 hodinami
Švédský rybí salát
prokesova před 17 hodinami
Kinder řezy
anickapp před 18 hodinami
Tématické fráze:
dort krtinec,
recepty jahodove dorty,
krtince recept,
jahodový dortík
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
cukr,
kakao,
vejce,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
jahody,
jahody,
cukr,
želatina,
tvaroh plnotučný,
cukr krystal,
smetana,
ztužovač,
čokoláda hořká
Komentáře (14)