Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě výborné chuti má i krásnou barvu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 658 kJ / 3 504 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 65 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 822,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKjo
Moje poznámka
Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKjo
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 12 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 15 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 18 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 4 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 4 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 6 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 6 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 7 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 7 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Tématické fráze:
marmeláda s ovocem
Suroviny:
třešně,
jahody,
pektogel,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (8)
Džem, na rozdíl od zavařeniny (kdysi zvané marmeláda), je s kousky ovoce
***
"Přidáme dvě lžičky cukru a pektogel a necháme chvíli povařit,"
No, možná by bylo lépe napsat: pokračujeme podle návodu na sáčku s pektogelem, že
***
"... jahody, ty též odstopkujeme a propláchneme pod studenou vodou."
Můžete hádat, proč se jahody NAPŘED proplachují a teprve posléze (po okapání) se odstopkují