Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě výborné chuti má i krásnou barvu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 658 kJ / 3 504 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 65 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 822,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKjo
Moje poznámka
Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKjo
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 3 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
marmeláda s ovocem
Suroviny:
třešně,
jahody,
pektogel,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (8)
Džem, na rozdíl od zavařeniny (kdysi zvané marmeláda), je s kousky ovoce
***
"Přidáme dvě lžičky cukru a pektogel a necháme chvíli povařit,"
No, možná by bylo lépe napsat: pokračujeme podle návodu na sáčku s pektogelem, že
***
"... jahody, ty též odstopkujeme a propláchneme pod studenou vodou."
Můžete hádat, proč se jahody NAPŘED proplachují a teprve posléze (po okapání) se odstopkují