Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka s bramborami

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 5 a více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie798 kJ /
191 kcal
Bílkoviny8,17 g
Tuky2,27 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,89 g
Sůl9,31 g
Sacharidy32,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře vložit do hrnce a zalijeme vodou, přidáme citr. šťávu, sojovou omáčku, kostku bujónu, pepř a bobkový list (dala jsem to do vajíčka na čaj). Krok 2: Vaříme asi 45 minut. Vyjmeme maso a přecedíme. Krok 3: Vývar přivedeme k varu, dáme zeleninu, brambory a vaříme do měkka. Krok 4: Maso obereme a dáme do polévky. Dochutíme solí, pepřem, můžem přidat petrželku nebo jarní cibulku.

Zveřejněno 27. 10. 2010

Poznámka autorky janatka

zdroj : časopis "Blesk pro ženy"10/2010. Místo půl kuřete jsem použila kuřecí stehno. Nejprve jsem se hodně zalekla citrónové šťávy a sojovky, ale vše dopadlo na výbornou a moc nám chutnalo a manžel ten si přidal hned dvakrát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrLX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrLX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Uz jsem unavena z polevek s nudlemi a proto mi tak chutna tahle s bramborama!! <3

Slepici polevku s bramborama jsem poprve jedla v Acapulco, Mexico pred 40 lety. Chutnala mi tak, ze jsem si vymyslela recept a myslim, ze jsem se docela trefila. Pouzivam jenom stehna (na tech je nejvic masa a je taky stavnate!) Maso dam do studene vody, do vajicka na caj dam (cely cerny pepr, nove koreni a jeden maly bobkovy list) a pridam lzici Vegety!! Ta prave da masicku taky tu lepsi chut! Pridam celou neoloupanou cibuli a 5-6 strouzku cesneku! Kdyz je maso mekke, vyndam a zatim co chladne dam do vyvaru nakrajeny rapikaty celer (v Mexiku nesezens korenovy), mrkvicku na kolecka a zelenou cast porku a brambory nakrajene na kosticky. Kdyz je zelenina uvarena pridam jeste par strouzku nastrouhaneho cesneku a pak pridam nakrajene maso a jeste dochutim soli. Muzes taky pouzit slepici bujon. Polevka je vyborna; vsem moc chutna a dokonce i muj znamy, ktery je vyborny kuchar ji ted vari.
Janatke davam 5 bodiku!!:yes::yes::yes::yes::yes:<3<3:-K

Tématické fráze:
nejlepší kuřecí polévka, kureci vyvar s bramborem, kuřecí polévka, kuřecí polévka s bramborem, kuřecí vývar s bramborami, kureci vyvar brambory, kureci vyvar s brambory, vyvar s brambory, vývar s bramborem, co s vývarem z brambor, kureci vyvar s bramborama, kuřecí polévky, kuřecí krémová polévka s brambory, brambory v kuřecí polevce, kuřecí polévka s bamborami, kuřecí zeleninova polévka s brambory, zeleninový kureci vývar s bramborem, kureci polevka se zeleninou a bramborem, jarni polevka s bramborami a bobkovym listem, kruti vyvar s bramborem

Suroviny:
kuře, voda, omáčka sojová, bujón, pepř celý, bobkový list, brambory, zelenina, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu