Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Sušené maso je tradiční specialita, jejíž cena je odvislá na zemi původu i kvalitě. A není úplně nízká. Slanou dobrotu lze ale připravit i podomácku. S trochou každodenní péče budete po 15 dnech moci ochutnat úžasnou masovou lahůdku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 854 kJ / 4 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 100,60 g |
Sůl | 251,00 g |
Sacharidy | 252,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pxwy
Moje poznámka
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pxwy
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 3 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 19 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řecká musaka
Olina3 před 2 hodinami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 2 hodinami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 3 hodinami
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 12 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 14 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 15 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 15 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí pancetta,
uzení slaniny,
slanina bez uzení,
pancetta vyroba,
domaci panceta,
domácí slanina,
výroba domácí slaniny,
výroba pancetta,
domaci slanina bez uzení,
domácí slanina výroba,
jak udělat špek bez uzení,
špek bez uzení,
slanina na uzení,
pancentta výroba,
paprikovaný špek bez uzení,
uzeni domaci slaniny,
vyroba slaniny,
recept na výrobu pancetta,
výroba domácí slaniny bez uzeni,
pancetta recept
Suroviny:
bůček,
sůl mořská,
cukr krupice,
pepř mletý
Komentáře (6)
Budu čekat těch cca 15 dní......5dní otáčet a pak 10 dní sušit.....Pak budu možná chválit,ale uvidíme.....
Právě jsem si přečetla recept na labužníkovi, na který odkazujete. A řeknu vám upřímně, do toho bych nešla.
No, sice to trvalo déééle, ale zato se to nedalo jíst
https://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lard...
(výše psané není nic proti něčemu)