Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 698 kJ / 1 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,24 g |
Tuky | 110,34 g |
Vláknina | 9,70 g |
Cholesterol | 958 mg |
Sodík | 1,96 g |
Sůl | 4,72 g |
Sacharidy | 49,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Havířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y3E6
Moje poznámka
Havířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y3E6
Nejnovější recepty
Nutellové oříšky
Přidáno před 15 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno před 23 hodinami
Bramboráky s libečkem
Přidáno 8. 10. 2025 15:14:02
Pivní cibulačka
Přidáno 8. 10. 2025 14:00:02
Srnčí guláš
Přidáno 8. 10. 2025 13:02:01
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno 8. 10. 2025 12:59:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 48 minutami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 2 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 2 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 3 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 4 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 4 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Stepanka.M. před 4 hodinami
Tématické fráze:
jídlo havířina,
recept bramborove noky s,
uhlířina havířina,
brambory s noky -havířina,
havlířina,
recept:královské zelí.mrzí mě,že jsem tento....,
jak se dělá havířina,
havyrina,
co je to havířina s cibulkou,
nočky s brambory a cibulkou (havířina),
nejlepsi recepty na havirinu,
recepty z brambor - havířina,
havířina na jídlo,
haviřina jidla,
hruba mouka o broucích
Suroviny:
brambory,
vejce,
vejce,
sůl,
kmín celý,
pepř,
olej olivový,
máslo,
cibule,
slanina,
okurka čerstvá
Komentáře (6)
bohynovka: Jen se rozhlédněte třeba právě po těchhle stránkách, z kolika bramborových špalíčku se staly gnocchi! Přitom v Čechách je například k zelí dělávaly už naše babičky, které se italskou kuchyní rozhodně neměly kde inspirovat.
Mimochodem v Itálii nedělají "ňoki" jenom "di patate", z brambor, ale i z jiných surovin včetně mouky. Výborné jsou z tvarohu, nebo chcete-li z ricotty, s přidáním sýra, někde tu je skvělý recept od tejajy.
A recept je fajn, moc se mi libi!
Jsem taky ráda, že ještě někdo nazývá normální české noky česky a nedělá z nich módní gnochi. Vždyť se u nás vaří od pradávna!