Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenové bramboráky se zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 642 kJ /
870 kcal
Bílkoviny34,20 g
Tuky37,92 g
Vláknina9,88 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy93,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy jako první nastrouháme na jemném struhadle brambory, které pak zbavíme škrobu tím, že je vymačkáme. Krok 2: Dále přidáme očištěný a nastrouhaný křen, vejce, zakysanou smetanou, česnek, mouku, nakonec osolíme a opepříme, přidáme majoránku a celé vše promícháme. Krok 3: Dále připravíme pánev, do ní dáme kousek sádla a necháme rozpustit. Pak na rozpáleném sádle smažíme bramboráky, které vkládáme pomocí lžíce a lehce rozprostřeme. Smažíme je z obou stran dozlatova.

Zveřejněno 31. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OrvN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OrvN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

yanull: Děkuji Jani za poznámku příště to napíšu jinak ;-)

Dovolím si přidat tuto poznámku. Z nastrouhaných brambor vymačkáme vodu, tu zachytíme do misky. Necháme ji chvilku odstát, když vodu slijeme, na dně misky zůatane škrob a ten vrátíme do nastrouhaných brambor. O to méně pak můžeme dát mouky. :-K

MamlajdaD: Vyzkoušej :-K jsou moc dobrý u nás se vždy po nich zaprášilo :-D

Tu jinou chuť těch bramboráků si neumím představit, tak mi nezbyde nic jiného, než to vyzkoušet!:-D:-D:-D Ukládám. ;-)

Tématické fráze:
bramborak s krenem, zakysaná smetana recepty, kren se a zakysanou smetanou smetanou, bramboráky s křenem, bramboraky smetana, křenové recepty, křen se zakysanou smetanou, křen se smetanou, bramboráky s křenem a zakysanou zakysanou smetanou

Suroviny:
brambory, křen, vejce, mouka polohrubá, smetana zakysaná, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu