Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 190,61 g |
Tuky | 32,07 g |
Vláknina | 21,17 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 47,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme.
Krok 2: V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a zatím dáme bokem.
Krok 3: V kastrolku na troše oleje opečeme cibuli do zlatova, přidáme papriku, česnek a necháme rozvonět.
Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem. Krok 4: Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin. Krok 5: Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí. Krok 6: Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.
Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem. Krok 4: Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin. Krok 5: Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí. Krok 6: Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.
Zveřejněno 12. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5ED
Moje poznámka
Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5ED
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 1 hodinou
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 1 hodinou
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Cuketové bramboráky
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Jednoduchá domácí zmrzlina
rybarka007 před 2 hodinami
Cuketový perník
Boxiska před 2 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 2 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza ze sušeného droždí
Mlateli před 3 hodinami
Tématické fráze:
vyborny vepřovy vyvar,
recepty na oslavy
Suroviny:
pečeně vepřová,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
omáčka chilli sladká,
pepř,
kmín mletý,
rajče,
fazole červené,
kapie,
feferonka,
cibulka jarní,
tymián čerstvý,
olej,
sůl,
Komentáře (7)