Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,26 g |
Tuky | 72,00 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 53,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C), necháme chvilinku vydýchat a svineme podélně i s papírem. Necháme zchladnout.
Krok 2: Na náplň vyšleháme tvaroh, Nivu, zakysanou smetanu, sůl a česnek (dávám prolisovaný) do hladkého krému.
Krok 3: Po zchladnutí roládu rozvineme, naplníme připraveným krémem a opět srolujeme - teď už bez papíru. Můžeme používat i jiné druhy náplní. Pokud by vámi zamýšlená náplň neobsahovala česnek, přidejte ho tedy do těsta, česnek ke špenátu prostě patří.
Zveřejněno 30. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
Moje poznámka
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 11 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 15 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 4 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 6 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 6 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 7 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 8 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 8 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 9 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 9 hodinami
Tématické fráze:
špenátová roláda,
časopisy s recepty,
špenátová barevná roláda,
špenátová roláda recept,
vlasta.cz recepty
Suroviny:
špenát mražený,
žloutek,
mouka hrubá,
sůl,
tvaroh,
sýr niva,
smetana,
česnek,
sůl
Komentáře (5)