Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 023 kJ / 962 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 33,51 g | 
| Tuky | 33,39 g | 
| Vláknina | 59,63 g | 
| Cholesterol | 78 mg | 
| Sodík | 3,04 g | 
| Sůl | 6,60 g | 
| Sacharidy | 107,13 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kuře dáme vařit do dostatečného množství vody.
Oloupané cibule nakrájíme na kostičky, stroužky česneku nadrobno a oloupaný zázvor buď nastrouháme nebo také nakrájíme nadroboučko.
V pánvi rozehřejeme ghí a na něm nakrájenou zeleninu zlehka opečeme, vše by mělo být měkké, ale ne zbarvené dohněda.
Orestovanou směs přidáme do hrnce ke kuřeti. Mrkve nakrájíme na širší kolečka a také přidáme do hrnce.
Necháme asi 30 minut vařit. Krok 2: Cuketu nakrájíme na čtvrtkolečka a po 30 minutách přihodíme do hrnce. Necháme ještě 5 minut vařit.
Měkké kuře vyjmeme z hrnce a přidáme zelí nakrouhané na nudličky, pak ihned vypneme.
Maso obereme z kostí a vrátíme do polévky. Nakonec polévku dochutíme solí a čerstvým pepřem. Krok 3: Sójovou omáčku smícháme s citrónovou šťávou a špetkou pepře, dáme do mističky a podáváme zvlášť, každý si svoji porci v talíři dochutí podle svého.
Polévka je výborná do zimních dnů, krásně zahřeje a pomůže při nachlazení.
Oloupané cibule nakrájíme na kostičky, stroužky česneku nadrobno a oloupaný zázvor buď nastrouháme nebo také nakrájíme nadroboučko.
V pánvi rozehřejeme ghí a na něm nakrájenou zeleninu zlehka opečeme, vše by mělo být měkké, ale ne zbarvené dohněda.
Orestovanou směs přidáme do hrnce ke kuřeti. Mrkve nakrájíme na širší kolečka a také přidáme do hrnce.
Necháme asi 30 minut vařit. Krok 2: Cuketu nakrájíme na čtvrtkolečka a po 30 minutách přihodíme do hrnce. Necháme ještě 5 minut vařit.
Měkké kuře vyjmeme z hrnce a přidáme zelí nakrouhané na nudličky, pak ihned vypneme.
Maso obereme z kostí a vrátíme do polévky. Nakonec polévku dochutíme solí a čerstvým pepřem. Krok 3: Sójovou omáčku smícháme s citrónovou šťávou a špetkou pepře, dáme do mističky a podáváme zvlášť, každý si svoji porci v talíři dochutí podle svého.
Polévka je výborná do zimních dnů, krásně zahřeje a pomůže při nachlazení.
Zveřejněno 4. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Tinola - filipínská kuřecí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P4Wy
Moje poznámka
					
				
Tinola - filipínská kuřecí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P4Wy
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 11 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 21 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kuřecí polévky
						
					
						Suroviny:
						
							kuře, 
						
						
							ghee, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							zázvor čerstvý, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							zelí bílé, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
	
	
Komentáře (5)