Nadívaný bažant
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí plnou chutí. Žádá si jen o něco delší čas v troubě než kuře.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 185 kJ / 2 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,90 g |
| Tuky | 229,41 g |
| Vláknina | 21,56 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 142,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Mandle oloupeme a jemně nakrájíme.
Krok 2: V misce umícháme máslo, žloutky a tekuté polévkové koření. Přidáme navlhčené rohlíky, osolíme a opepříme. Přidáme petržel, rozinky a mandle.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do nádivky.
Krok 4: Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou.
Krok 5: Otvor sepneme párátky. Bažanta poklademe kousky másla a dáme do máslem vymazaného pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C.
Krok 6: Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. V polovině pečení přidáme k bažantovi. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Celkem pečeme asi 60-90 minut (dle velikosti).
Krok 7: Bažanta vyndáme a naporcujeme.
Krok 8: Jablka protlačíme přes sítko a přidáme k nim brusinky a marmeládu. Promícháme a podáváme k masu.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Moje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 27 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 12 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 15 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 16 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Tématické fráze:
recepty na bažanta,
příprava bažanta,
recept na bažanta,
bažant příprava,
recept bažant,
příprava bažanta na pečení,
bažant recepty,
jak připravit bažanta,
jak upéct bažanta,
recepty z bažanta,
bažant recept,
top recepty bažant,
jak uvařit bažanta,
bažant s nádivkou,
recepty na přípravu bažanta,
bažant,
polévka z bažanta,
pečený bažant s nádivkou,
recept z bažanta,
recept na nadivaneho bažanta
Suroviny:
bažant,
sůl,
máslo,
víno bílé,
jablko,
brusinky zavařené,
marmeláda šípková,
rohlík,
mléko,
máslo,
žloutek,
koření polévkové,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
rozinky,
mandle,
bílek
Komentáře (7)
neuvěřitelný,