Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 802 kJ / 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,23 g |
| Tuky | 61,87 g |
| Vláknina | 6,75 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 976 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 20,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná a opraná vepřová srdíčka vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list a uvaříme doměkka (nejlépe v papiňáku). Srdíčka pak vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Okrájíme tučné části (pokud jsme tak neučinili před vařením). Srdíčka pokrájíme na plátky asi 1 cm silné a zaprášíme je hladkou moukou.
Krok 2: Do kastrolu dáme lžíci oleje, kousíček másla a na kostičky pokrájený špek. Když se špek začne škvařit, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme do zlatohněda. K cibuli přidáme rozvonět i trochu kmínu a mletého pepře. Když je cibulka hotová, vložíme na ni pomoučené plátky masa a orestujeme, přidáme i trochu červené papriky na barvu. Vzápětí podlijeme vývarem ze srdíček.
Krok 3: Dusíme ještě asi 10-20 minut do úplného změknutí masa, pak přisypeme nahrubo nastrouhané nebo na jemné nudličky či plátky nakrájené sladkokyselé okurky a jen necháme minutu přejít varem a máme hotovo. Pokud děláme jen základní omáčku bez okurek, doporučuji ji dochutit lžičkou citrónové šťávy. Kdo chce omáčku hustší, zahustí hotovou jíškou nebo záklechtkou. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem, lze i s těstovinami, podle toho, co kdo rád.
Zveřejněno 7. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové srdce po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOv2
Moje poznámka
Vepřové srdce po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOv2
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 55 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 6 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 56 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřové po znojemsku,
vepřové maso po znojemsku,
vepřové srdce recepty,
top recepty srdce vepřové,
vepřové kostky po na znojemsku,
vepřový guláš po znojemsko,
vepřové po znojemsku video
Suroviny:
srdce vepřové,
špek uzený,
cibule,
máslo,
olej,
mouka hladká,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
kmín drcený,
okurky sterilované,
šťáva citronová
Komentáře (8)
Vařila jsem několik hodin, pak ještě dusila na omáčkovém základu, ale nějak to nebylo ono. Nevadila mi jiná struktura masa, ale jakási podchuť. Asi tak, jako někomu vadí třeba skopové. Omáčka jinak moc dobrá, špíčkem jsem nešetřila. Ale budu se raději držet běžných surovin. No, za pokus to stálo.
Jelikož nemám papiňák, zkusila bych to dělat podle popisu v troubě. Jen mám dotaz: nešlo by to srdíčko dát do trouby už pokrájené na plátky? Aspoň by to tak dlouho netrvalo.