Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 802 kJ / 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,23 g |
| Tuky | 61,87 g |
| Vláknina | 6,75 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 976 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 20,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná a opraná vepřová srdíčka vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list a uvaříme doměkka (nejlépe v papiňáku). Srdíčka pak vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Okrájíme tučné části (pokud jsme tak neučinili před vařením). Srdíčka pokrájíme na plátky asi 1 cm silné a zaprášíme je hladkou moukou.
Krok 2: Do kastrolu dáme lžíci oleje, kousíček másla a na kostičky pokrájený špek. Když se špek začne škvařit, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme do zlatohněda. K cibuli přidáme rozvonět i trochu kmínu a mletého pepře. Když je cibulka hotová, vložíme na ni pomoučené plátky masa a orestujeme, přidáme i trochu červené papriky na barvu. Vzápětí podlijeme vývarem ze srdíček.
Krok 3: Dusíme ještě asi 10-20 minut do úplného změknutí masa, pak přisypeme nahrubo nastrouhané nebo na jemné nudličky či plátky nakrájené sladkokyselé okurky a jen necháme minutu přejít varem a máme hotovo. Pokud děláme jen základní omáčku bez okurek, doporučuji ji dochutit lžičkou citrónové šťávy. Kdo chce omáčku hustší, zahustí hotovou jíškou nebo záklechtkou. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem, lze i s těstovinami, podle toho, co kdo rád.
Zveřejněno 7. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové srdce po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOv2
Moje poznámka
Vepřové srdce po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOv2
Nejnovější recepty
Hovězí roštěná po znojemsku podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová polévka s růžičkovou kapustou a lesními houbami
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové muffiny s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Babiččina hrachová šouletová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zázvorový chlebíček
Dajda před 23 minutami
Kuře na tymiánu
michaelatomastikova999 před 28 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
janhanka před 1 hodinou
Sachr dort z jablek
Mafia před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
SkibidiToilet1234 před 2 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
Ryngle před 3 hodinami
Pečená kačena
Kajkajak před 8 hodinami
Mufiny s čokoládou
Soltik před 11 hodinami
Smažený sýr - smažák
radekhk před 11 hodinami
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřové po znojemsku,
vepřové maso po znojemsku,
vepřové srdce recepty,
top recepty srdce vepřové,
vepřové kostky po na znojemsku,
vepřový guláš po znojemsko,
vepřové po znojemsku video
Suroviny:
srdce vepřové,
špek uzený,
cibule,
máslo,
olej,
mouka hladká,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
kmín drcený,
okurky sterilované,
šťáva citronová
Komentáře (8)
Vařila jsem několik hodin, pak ještě dusila na omáčkovém základu, ale nějak to nebylo ono. Nevadila mi jiná struktura masa, ale jakási podchuť. Asi tak, jako někomu vadí třeba skopové. Omáčka jinak moc dobrá, špíčkem jsem nešetřila. Ale budu se raději držet běžných surovin. No, za pokus to stálo.
Jelikož nemám papiňák, zkusila bych to dělat podle popisu v troubě. Jen mám dotaz: nešlo by to srdíčko dát do trouby už pokrájené na plátky? Aspoň by to tak dlouho netrvalo.