Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 095 kJ / 2 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,06 g |
| Tuky | 26,12 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 416 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 421,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vývar s vínem uveďte do velmi mírného varu tak, aby se jen zachvíval. Olej rozehřejte ve velkém nepřilnavém kastrolu. Osmažte na něm pórek, česnek a tymián, až začne pórek měknout, asi za 3 minuty, vlijte do hrnce vývar.
Nakonec do hrnce přidejte omytou brokolici a nechte 3-4 minuty povařit. Poté z hrnce odlijte všechen vývar + vyvařené víno. Krok 2: Vsypte rýži a promíchávejte, aby jakoby zprůsvitněla, asi 1 minutu. Zalijte vývarem a za stálého míchání ho nechte vsáknout do rýže.
Dále po naběračkách začněte přidávat vývar, rýži stále promíchávejte a dávku vývaru do ní vždy nechte vsáknout, než přidáte další. Takto postupujte cca 18 minut, až rýže zvláční, ale uprostřed budou zrnka ještě dost pevná. Před koncem uvaření rýže vmíchejte již propláchnutou zeleninovou směs. Krok 3: Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky a opečte je na pánvi do zlatova. Obvyklá doba vaření rizota je 20 až 22 minut. Na závěr vmíchejte do rizota pepř a sýr, na vrch kuřecí maso a ihned podávejte.
Nakonec do hrnce přidejte omytou brokolici a nechte 3-4 minuty povařit. Poté z hrnce odlijte všechen vývar + vyvařené víno. Krok 2: Vsypte rýži a promíchávejte, aby jakoby zprůsvitněla, asi 1 minutu. Zalijte vývarem a za stálého míchání ho nechte vsáknout do rýže.
Dále po naběračkách začněte přidávat vývar, rýži stále promíchávejte a dávku vývaru do ní vždy nechte vsáknout, než přidáte další. Takto postupujte cca 18 minut, až rýže zvláční, ale uprostřed budou zrnka ještě dost pevná. Před koncem uvaření rýže vmíchejte již propláchnutou zeleninovou směs. Krok 3: Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky a opečte je na pánvi do zlatova. Obvyklá doba vaření rizota je 20 až 22 minut. Na závěr vmíchejte do rizota pepř a sýr, na vrch kuřecí maso a ihned podávejte.
Zveřejněno 8. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s kuřecím masem a parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4NL
Moje poznámka
Rizoto s kuřecím masem a parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4NL
Nejnovější recepty
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 26 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno 4. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 28 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 29 minutami
Buchty na páře
Merylas před 29 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 29 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 30 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 30 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 59 minutami
Tématické fráze:
kuřeci kuřecí rizoto,
rizoto s kurecim masem zeleninou a parmezanem,
rizoto s kuřecím masem a parmezanem,
rizoto s kuřecím,
recept na kuřecí maso s parmazanem,
porkove rizoto s kurecim masem
Suroviny:
brokolice,
vývar kuřecí,
olej olivový,
rýže,
víno bílé suché,
směs zeleninová,
šťáva citronová,
maso kuřecí,
parmazán,
pepř mletý
Komentáře (5)
Podle fotečky je to spíše "Rizoto s parmazánem a kuřecím masem", že
No a s postupem je to podobné jako s názvem receptu...