Suroviny
Porce: 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 018 kJ / 5 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,26 g |
| Tuky | 533,57 g |
| Vláknina | 37,25 g |
| Cholesterol | 1,67 g |
| Sodík | 1,73 g |
| Sůl | 3,80 g |
| Sacharidy | 165,42 g |
Postup přípravy
Než se upeče korpus na dortíčky, připravíme krém. Všechny ingredience na krém vyšleháme a dáme vychladnout do lednice.
Z vychladlého a upečeného korpusu vykrajujeme kolečka, potřeme krémem a ozdobíme strouhanou mrkví a mandlí.
Zveřejněno 21. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4O8
Moje poznámka
Mrkvové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4O8
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 9 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 2 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 2 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 4 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 6 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 6 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 7 hodinami
Suroviny:
mrkev,
máslo,
mouka mandlová,
lusk vanilkový,
žloutek,
bílek,
zázvor sušený,
skořice mletá,
kypřicí prášek bez fosfátů,
sůl,
šťáva citronová,
mascarpone,
smetana zakysaná,
lučina,
med,
šťáva citronová
Komentáře (4)
Já takhle dělávám z různých "nepodarků" při vánočním pečení něco jako triffle...taky moc dobré...
Tip na využití zbytků při vykrajování koleček ( dělám to u podobných receptů) - rozdrobit, přidat trochu chuťově ladící marmelády, tady asi pomeranč, důkladně propracovat aby hmota držela pohromadě, ušoulat kuličky a obalit třeba v mletých mandlích, nechat ztuhnout v lednici.