Lehká velikonoční nádivka

Suroviny

3 uzená krůtí stehna
3 chlebíčkové veky
6 vajec
300 ml kuřecího vývaru
2 kuřecí prsa
1 velký svazek zelené petrželky
mladé kopřivy
muškátový květ
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vody s kostkou kuřecího bujonu dáme vařit kuřecí prsa. Z krůtích stehen obereme maso a nakrájíme na malé kostičky, veky nakrájíme také na kostičky. Omytou petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Čerstvě nasbírané kopřivy dáme do menší misky a spaříme vařící vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Uvařená kuřecí prsa necháme vychladit a nakrájíme na kostičky.

  3. Vše dáme do jedné mísy a důkladně promícháme. Do vychladlého vývaru z kuřete přidáme sůl, pepř, muškátový květ a rozšlehaná vejce. Důkladně propracujeme, aby se všechny suroviny řádně promísily.

  4. Připravenou směs vsypeme do pekáče, vyloženého pečícím papírem a rukou umačkáme do roviny. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 1-1 a 1/2 hodiny, dozlatova.

  5. Špejlí zkusíme, zda je nádivka řádně propečená. Podávám teplou i studenou, s kyselou okurkou, cibulkami nebo podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Pokud si směs připravíme 1 den dopředu a necháme zakryté potrav. fólií přes noc v ledničce, bude nádivka ještě lepší, díky proležení.

Dobrou chuť!

Komentáře k receptu Lehká velikonoční nádivka

Tématické fráze: zdravá velikonoční nádivka velikonoční nádivka velikonoční nádivka z veky nádivka z veky velikonoční nádivka recept velikonoční recepty recept na velikonoční nádivku recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka do kuřete nádivka recept luxusní velikonoční nádivka recept na nádivku velikonoční nadivka kuřecí stehna velikonocni nadivka top recepty velikonoční nádivka recepty jarní nádivka ke kuřeti nádivka z uzených kuřecích stehen top recepty velikonoční nádivka nadivka den dopredu velikonoční nádivka z uzených kuřecích stehen