Kváskový mazanec
Díky použití kvásku získává tento velikonoční moučník zvláštní a jedinečnou chuť. Mazanec je nejen lahodnou pochoutkou k čaji či kávě, ale také symbolizuje pohodu a rodinnou atmosféru, kterou sdílíme během velikonočních svátků.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 265 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,87 g |
Tuky | 84,19 g |
Vláknina | 28,68 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 510,97 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pq06
Moje poznámka
Kváskový mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pq06
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 34 minutami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 2 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 8 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 21 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 21 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 6 minutami
Světlý korpus
Myroslava před 24 minutami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 1 hodinou
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 2 hodinami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 2 hodinami
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 3 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 4 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 4 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 5 hodinami
Tématické fráze:
mazanec z kvásku,
kváskový mazanec,
recept na mazanec z kvásku,
kváskový mazanec recept,
recept na kvaskovy mazanec,
kvásek na mazanec,
kváskové mazance,
kvásek na velikonoční mazanec,
velikonoční mazanec z kvásku,
mazanec s kvásku,
mazané z kvasku,
kvaskovy mazanec recepty,
mazanwc z kvasku,
mazanec z,
recept na kvasek do mazance,
mazanec s z kvásku,
mazanec s kváskem,
kváskový mazanec s tvarohem,
kváskový velikonoční mazanec,
mazanec kvaskovy
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
vejce,
voda,
máslo,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
kůra citronová,
mouka hladká,
rozinky,
vejce,
mandle
Komentáře (7)
Podle mě je kvásek nejlepší do chlebového těsta, kváskový chléb je nepřekonatelný, nenahraditelný. Ostatnímu pečivu trochu víc "sluší" kvasnice
Tak jsem si jako první kváskový výrobek vybrala tenhle mazanec, jehož příprava mi připadala mnohem snadnější, než příprava chleba. No asi jsem udělala nějakou chybu, myslím, že by býval chtěl péct o pár minutek déle, ale těsto na špejli nelepilo, tak jsem ho vyndala z trouby. Fakt si myslím, že jsem měla vypnutou troubu zase zavřít a nechat "dojít", ale to mne v ten moment nenapadlo, když zkouška špejlí byla bez chyby. Mazanec po vychladnutí včera večer (tedy "skorovychladnutí") měl střídku takovou na chuť vlhkou, moc mi to nechutnalo. Dneska je to o hodně lepší, ale v určitém místě je to na chuť stále jakoby vlhké. Na většině mazance je to už ale dobré. Myslíš, že to chtělo opravdu ještě pár minutek dopékat? Nebo déle kynout (praskl mi v troubě)? Postup jsem dodržela přesně podle receptu. No, snad příště...
A dnes dělám rozkvas na chleba, konečně jsem se rozhoupala... Rozhodla jsem se pro recept na "Základní kváskový chleba" a jako další pak bych chtěla zkusit "Pšenično-žitný kváskový chléb (pro začátečníky)". Tak mi, prosím, drž palce, ať se mi zadaří!