Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 720 kJ / 3 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,03 g |
| Tuky | 120,55 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 206 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 409,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KORl
Moje poznámka
Křupavé preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KORl
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 20 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 1 hodinou
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 2 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 2 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 8 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 8 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 16 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 18 hodinami
Tématické fráze:
vyborné domací preclíky,
preclíky recept,
preclíky recept výborné,
těsto na preclíky,
pečení preclíku,
pečeme precliky,
testo na precliky jak od babicky,
recept na preclíky,
nejlepsi precliky,
precliky,
preclíky z bramborového těsta,
dobré preclíky,
domácí preclíky,
výborné preclíky,
preclíky z hery,
křupavépreclíky,
křupavépreclíky,
krupave preclicky,
preclíky bez droždí,
celozrnné preclíky
Suroviny:
mléko,
máslo,
tuk hera,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
mák,
sůl hrubá,
vejce
Komentáře (20)
Přidám malá vylepšení:
1. do mouky pro pikantnost zamíchám čerstvě mletý pepř, trochu uzené papriky a adžiky
2. místo kombinace máslo/hera používám už poněkolikáté pro někoho možná vražednou kombinaci sádlo/olivový olej v různých poměrech, ovšem v celkové hmotnosti vždy oněch 150g.
Obojí myslím velice obohatí chuť výsledku.
Jen místo másla jsem dala rovnou 150 g hery a bylo to v pohodě
Dovoluji si přidat fotečky.
Jen pro úplnost - z lenosti jsme mléko ani heru s máslem neohřívaly - řekly jsme si - pekárna to ohřeje a taky jo.. takže mléko z krabice a heru v klíďo z lednice...ale pro ruční míchače bych si to předehřála..