Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 720 kJ / 3 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,03 g |
Tuky | 120,55 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 206 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 409,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KORl
Moje poznámka
Křupavé preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KORl
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 58 minutami
Belgické vafle
Přidáno před 6 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 9 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 10 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety v nivě
Routilka před 40 minutami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 41 minutami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 2 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 3 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 3 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 3 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 4 hodinami
Tématické fráze:
vyborné domací preclíky,
preclíky recept,
preclíky recept výborné,
těsto na preclíky,
pečení preclíku,
pečeme precliky,
testo na precliky jak od babicky,
recept na preclíky,
nejlepsi precliky,
precliky,
preclíky z bramborového těsta,
dobré preclíky,
domácí preclíky,
výborné preclíky,
preclíky z hery,
křupavépreclíky,
křupavépreclíky,
krupave preclicky,
preclíky bez droždí,
celozrnné preclíky
Suroviny:
mléko,
máslo,
tuk hera,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
mák,
sůl hrubá,
vejce
Komentáře (20)
Přidám malá vylepšení:
1. do mouky pro pikantnost zamíchám čerstvě mletý pepř, trochu uzené papriky a adžiky
2. místo kombinace máslo/hera používám už poněkolikáté pro někoho možná vražednou kombinaci sádlo/olivový olej v různých poměrech, ovšem v celkové hmotnosti vždy oněch 150g.
Obojí myslím velice obohatí chuť výsledku.
Jen místo másla jsem dala rovnou 150 g hery a bylo to v pohodě
Dovoluji si přidat fotečky.
Jen pro úplnost - z lenosti jsme mléko ani heru s máslem neohřívaly - řekly jsme si - pekárna to ohřeje a taky jo.. takže mléko z krabice a heru v klíďo z lednice...ale pro ruční míchače bych si to předehřála..