Suroviny pro 1
4 velké až 8 menších
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 304 kJ / 2 224 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,60 g |
Tuky | 42,63 g |
Vláknina | 20,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 387,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby nejdříve dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, pak obě dvě mouky smíchané se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál, propracujeme a rozdělíme na libovolný počet kousků. Podle toho, jak velké bagety chceme mít, já dělala 6 ks. Kousky těsta zpracujeme do malých bochánků a vyválíme bagetky.
Krok 3: Rozložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, překryjeme nejlépe mikrotenem a necháme vykynout. Vykynuté bagetky shora opatrně šikmo nařízneme, nejlépe žiletkou.
Krok 4: Orosíme vlažnou vodou z rozprašovače a vložíme do předehřáté trouby. Horkovzduch 190 °C, klasické pečení 210 °C. Pečeme zhruba 20-25 minut, záleží, jakou velikost baget jsme zvolili a taky na naší troubě.
Krok 5: Upečené bagety přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 8. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vesnické bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyQQ
Moje poznámka
Vesnické bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyQQ
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 2 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 3 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 9 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 23 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 1 hodinou
Jablečné koláče
Merylas před 2 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 2 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 2 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 2 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 2 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 2 hodinami
Kynuté těsto na cokoli
Nadezda76 před 5 hodinami
Vepřová kýta na slanině a majoránce
lidunka76 před 5 hodinami
Tématické fráze:
bageta recept,
bagetka recept,
recepty na bagety
Suroviny:
mouka hladká,
mouka grahamová,
brambory,
sůl,
voda,
olej,
droždí čerstvé
Komentáře (8)
MiskaM: Děkuji. Jsou vláčné i druhý den, začala jsem do pečiva více používat vařené brambory.