Slaný koláč s pohankovou náplní (z remosky)

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 4 názory

Suroviny

Podkladové těsto na 1 koláč do menší remosky:
50-70 g vody
lžíce oleje
60 g hladké mouky
40 g celozrnné mouky pšeničné
necelá 1/2 lžička soli
3-4 g čerstvého droždí
Náplň:
pohanka
česnek
cibule
anglická slanina
omáčka z loupaných rajčat
sůl
olej na pokapání koláče před pečením
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odměříme si pohanku a do hrnce dáme vařit 2x tolik mírně osolené vody. Do vřící vody pohanku vsypeme, vodu znovu přivedeme k varu, pak ji vypneme a pohanku v tomto hrnci zabalíme do ručníku a necháme v teple asi 20 minut dojít.

  2. Na pánvi necháme povolit kostičky anglické, na ní lehce osmahneme cibuli, necháme rozvonět rozetřený česnek a vmícháme pohanku a rajčata. Dosolíme podle chuti.

  3. Těsto rozválíme, pokapeme olejem, navršíme pohankovou náplň a koláč upečeme.

  4. Doba pečení - snad se trefím, když řeknu 25-35 minut - nějakou dobu se remoska rozehřívá, náplň je sice hotová, ale musí se propéct to těsto pod ní - takže spíš těch 35 minut.

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Pohanky si vařím víc, zbytek ochutím naslano (smažená cibulka) nebo na sladko (cukr, máslo, skořice) - a rychlá večeře je hotová.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaný koláč s pohankovou náplní (z remosky)

Tématické fráze: slaný koláč slaný koláč v remosce slany kolac s tofu naplni kolac z varene pohanky kváskový slaný koláč pečení cm oučníků v remosce podmaslovy slany kolac se špenátem

Zapomněl/a jsem heslo