Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 034 kJ / 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,68 g |
Tuky | 30,88 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 427 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 64,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3mm.
Krok 2: Ve velké (širší) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily. Raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly. Na druhé menší, ale hlubší pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme, opepříme. Nakonec ve směsi prohřejeme hrášek.
Krok 3: Brambory vyjmeme z oleje (můžeme osušit přebytečný olej) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci.
Krok 4: Necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout, poté pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany. To už trvá jen chvilku. Krájíme na dílky.
Zveřejněno 21. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wAGr
Moje poznámka
Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wAGr
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
tortilla espaňola,
tortilla recept,
španělská tortila s chorizem,
spanelska omeleta s chorizem,
bramborová tortilla,
tortilla de patatas,
tortila epaňola recept,
patatas,
žampiony na pánvi,
španělská tortila s čorízem,
neobvyklé recepty tortila,
tortilla s omeleta,
bol tortilla,
recepty z choriza,
totila plnena cuketou,
kuchařske recepty tortilly,
pečené vejce chorizo wikipedie,
totila plnena špenátem a masem,
tortilla bramborová recept,
zapečené papriky s čorízem
Suroviny:
brambory,
cibule,
klobása chorizo,
žampióny,
hrášek mražený,
rajče cherry,
vejce,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (14)
Máte pravdu v tom, že tortilla z múky (kukuričnej) je placka a tak sa nazýva v Mexiku.
V Španielsku je z vajec a sa nazýva Tortilla francesa (Francúzska omeleta), Tortilla de patatas v zahraničí tiež známa ako Tortilla espaňola (Zemiaková omeleta alebo Španielska omeleta).
Názov horeuvedeného receptu po španielsky by bol Tortilla de patatas con chorizo y champiňones.
Tortilla de patatas = OMELETA (v CR znama jako selska omeleta)
Tortilla = tenka placka z mouky
Jinak zde více http://es.wikipedia.org/wiki/Tortilla_de_patatas
Ak je tam aj cibula, tak je to Tortilla de patatas y cebolla.
Ak je tam chorizo, tak je to Tortilla de chorizo.
Ani jedna z tých troch neobsahuje sampinóny a ani hrach.
Vo vseonecnosti hrach v spanielskej tortille je temer neznámy, je mozné, ze niekto ho pridá do Tortilla paisana (nieco ako Sedliacka omeleta, ktorá okrem vajec obsahuje niekolko druhov zeleniny). V kazdom prípade to je nieco neobvyklé.