Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 671 kJ / 1 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,43 g |
| Tuky | 41,69 g |
| Vláknina | 10,65 g |
| Cholesterol | 254 mg |
| Sodík | 339 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 25,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hranolky špeku dáme na malou chvilku do mrazáku ztuhnout a očištěné maso pak prošpikujeme pomocí špikovací jehly nebo do otvorů naříznutých tenkým nožem. Maso nakrájíme na 4 silné plátky, lehce osolíme a opepříme. V rozpálené pánvi na sádle a oleji plátky z obou stran prudce opečeme a vyndáme na talířek.
Krok 2: Do výpeku dáme osmahnout nasekanou cibuli a když začne zlátnout přidáme česnek. Promícháme, podlijeme polovinou vína a necháme odpařit, vrátíme maso do pánve, posypeme kořením tandoori masala a pěti vůní (domácí nebo koupené). Podlijeme zbylým vínem, necháme odpařit alkohol a za občasného podlévání vývarem dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
Krok 3: Přidáme scezené žampiony a dle potřeby můžeme zahustit lžičkou solamylu rozmíchaným ve lžíci vody. Záleží na tom, kolik potřebujeme omáčky. Necháme přejít varem a podle chuti přidáme cukr, sůl nebo chilli. Podáváme nejlépe s rýží, posypané nasekanou natí cibulky.
Zveřejněno 14. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní plátky z vepřové kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Q0W
Moje poznámka
Pikantní plátky z vepřové kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Q0W
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 3 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 4 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráčky
Anickamanicka před 5 minutami
Domácí langoše
Jurkano před 8 minutami
Perníčky
horakova654 před 33 minutami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 51 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 1 hodinou
Vařená majonéza
SenBri před 1 hodinou
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Suroviny:
kýta vepřová,
hranolky,
cibule,
česnek,
sádlo,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření 5 vůní,
koření tandoori masalo,
žampióny,
víno červené,
vývar,
cukr,
chilli,
petrželka
Komentáře (5)