Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 412 kJ / 6 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,82 g |
Tuky | 247,42 g |
Vláknina | 23,00 g |
Cholesterol | 2,20 g |
Sodík | 784 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 967,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Napřed (může být i den, dva) v dostatečném množství vody uvaříme kroupy doměkka (asi tak, jako když vaříte do kroupových jelítek
Krok 2: Z mouky, cukru, másla, žloutků a kůry vypracujeme na desce křehké (linecké) těsto; uložíme v chladu.
Krok 3: Dopředu uvařené kroupy, mléko, cukr, kůru a sůl povaříme 20 minut a necháme vychladnout.
Krok 4: V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a vmícháme vše ostatní vč. v mléce povařených krup.
Krok 5: Odpočaté (linecké) těsto vyválíme na plát tloušťky do 10 mm a vyložíme jím (bez vymazání) koláčovou (min. 40 mm hlubokou), nebo dortovou formu.
Přebývající těsto zatím neořezáváme. Krok 6: Náplň nalejeme do těstem vyložené formy a teprve následně těsně nad náplní ořízneme přebývající těsto.
Z odřezků těsta vytvoříme rádýlkem pásky na ozdobu. Krok 7: Pečeme déle než hodinu při 175°C (horkovzdušná trouba).Necháme vychladnout v pootevřené troubě.
Poznámka:
Zkoušet propečenost špejlí je k ničemu – bude to lepivé pořád, náplň má být vlhká. Pečeme tedy tak dlouho, až je nálpň na dotek skoro pevná. Je vhodné na závěr snížit teplotu, aby se linecké od formy nespálilo.
Sami vidíte, že je to voňavé… Dejte si pozor na skořici, Pastiera nemá chutnat jako štrúdl, jak se mi také jednou podařilo.
Nebuďte líní a tvaroh propasírujte, je to pak poznat.
Italky pečou Pastieru na Zelený čtvrtek… V chladu vydrží určitě déle jak týden; lze i zmrazit.
Přebývající těsto zatím neořezáváme. Krok 6: Náplň nalejeme do těstem vyložené formy a teprve následně těsně nad náplní ořízneme přebývající těsto.
Z odřezků těsta vytvoříme rádýlkem pásky na ozdobu. Krok 7: Pečeme déle než hodinu při 175°C (horkovzdušná trouba).Necháme vychladnout v pootevřené troubě.
Poznámka:
Zkoušet propečenost špejlí je k ničemu – bude to lepivé pořád, náplň má být vlhká. Pečeme tedy tak dlouho, až je nálpň na dotek skoro pevná. Je vhodné na závěr snížit teplotu, aby se linecké od formy nespálilo.
Sami vidíte, že je to voňavé… Dejte si pozor na skořici, Pastiera nemá chutnat jako štrúdl, jak se mi také jednou podařilo.
Nebuďte líní a tvaroh propasírujte, je to pak poznat.
Italky pečou Pastieru na Zelený čtvrtek… V chladu vydrží určitě déle jak týden; lze i zmrazit.
Zveřejněno 2. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pastiera Napoletana po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bp4X
Moje poznámka
Pastiera Napoletana po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bp4X
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 10 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 10 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 14 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 14 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 33 minutami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 41 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Anche před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 2 hodinami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 3 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 3 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 8 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 10 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 10 hodinami
Tématické fráze:
pastiera napolitana,
co vaříte na zelený čtvrtek,
napoletana recept,
neapolský kroupový koláč,
kroupy recepty,
jak dlouho vydrží uvařené kroupy,
oriskova nalpn,
jak upéct linecké aby se nespálilo,
voda z pomerančového květu do jídla
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr,
žloutek,
kůra citronová,
kroupy ječné,
mléko,
citron,
cukr,
sůl,
tvaroh,
cukr,
cukr vanilkový,
vejce,
ovocný chlebíček,
pomerančové aroma,
skořice,
sůl
Komentáře (3)
https://www.monacoint.com/eshop/catalog/3165