Kávová zmrzlina 2
Horké letní dny dají zabrat více než jiné. Lépe se vám budou snášet s touto kávovou zmrzlinou, která osvěží a zároveň dodá energii. Stačí vám jen pár surovin a chvilka času na přípravu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 232 kJ / 1 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,48 g |
Tuky | 102,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 345 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 108,52 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávová zmrzlina 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmKr
Moje poznámka
Kávová zmrzlina 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmKr
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí kávová zmrzlina,
kávová zmrzlina,
kávová zmrzlina recept,
domácí citronová zmrzlina,
citronová zmrzlina recept,
recept na kávovou zmrzlinu,
kávová zmrzlina zmrzlinovač,
domácí citronová zmrzlina recept,
citronová zmrzlina,
nescafe zmrzlina,
ořechové řezy,
kavove rezy,
řezy,
zmrzlina kavova,
recept na citronovou zmrzlinu,
zmrzlina od nigelly lawson,
kávová zmrzlina.cz,
zmrzlina od nigelly,
kávová zmrzlina ze zmrzlinovače,
recept zmrzlina zmrzlinovač
Suroviny:
smetana ke šlehání,
mléko kondenzované,
káva rozpustná,
likér
Komentáře (14)
Já mám jiný problém. Opravdu musí být vždy ve zmrzce šlehačka? Mám domácí mléko, dobrý jogurt..... myslíte, že to nestačí? Máme nový, obyčejný zmrzlinovač Guzzanti, a strašně špatně zmrzlina tuhne, i se šlehačkou, spíše netuhne.. Vůbec nechápu, kde mám chybu, dodržuji přesně pokyny výrobce
Veronika.Hrozna: recept na citronovou zmrzlinu nemám, dělal jsem jen citronový sorbet
yanull: ne zmrzlinu není nutné promíchávat, a opravdu se tam nevytvoří ledové krystalky. Já být tebou tak napoprvé zkusím udělat z jedné dávky, aby jsi nebyla zklamaná (uff kolikrát jsem to už zažil), a když ti bude chutnat tak si ji příště doladíš (méně nebo více sladká, méně kávy..)
http://www.apetitonline.cz/recepty/855-citronovy-s...
Připravovala jsem Lemon Curd doma a furt jsem v tom cítila ty vajíčka/žloutky/! Nebylo by tam něco s čerstvým citronem ?
Na 6 porcí potřebujete: 250 ml 33 % smetany ke šlehání, 200 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého, s obsahem tuku 10 %), 6 lžic citronového krému (v obchodech k sehnání pod názvem Lemon curd), 2–3 lžíce limoncella (pokud budete zmrzlinu připravovat pro děti, vynecháte limoncello a přidejte lžíci moučkového cukru). Citronový krém smíchejte s jogurtem a limoncellem, smetanu vyšlehejte do tuha a zlehka vmíchejte do připraveného jogurtu. Kdyby vám směs přišla málo sladká, můžete přidat cukr. Připravenou směs dejte do nádoby a dejte do mrazáku. Je dobré v průběhu tuhnutí párkrát promíchat. Je moc dobrá, a to citronovou moc nemusím :)
Originál recept najdete zde: www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/souboje-receptu/39668-souboj-receptu-citronovy-cheesecake-a-zmrzlina-co-je-lepsi
Jestli máš recept i na citronovou zmrzku,kterou miluji a je opravdu hódně citronová, sladká, jemně kyselá a jemně hořká ,tak sem s ním. Bude vřele přivítán.