"Grenadýr" z jednoho pekáčku
Grenadýr, nebo také "grenadýr marš" je bezpochyby jedním z oblíbených jídel z dětství většiny z nás. Jednoduchý a sytý pokrm vznikne zapečením brambor a těstovin se slaninou, česnekem a kořením a podávat ho můžeme jako hlavní chod, ale také jen jako přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 153 kJ / 2 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,37 g |
Tuky | 133,92 g |
Vláknina | 24,56 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 248,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu také nadrobno.
Krok 2: Do pekáčku, vhodného do trouby, dáme slaninu a opečeme dokřupava. Děrovanou naběračkou škvarečky vybereme. Do vypečeného tuku dáme zezlátnout cibuli, česnek a nakonec krátce papriku. K cibuli přisypeme těstoviny, brambory, koření a vývar, ten by měl být tak zároveň s bramborami.
Krok 3: Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 30-35 minut. Během pečení směs občas promícháme.
Krok 4: Nakonec pekáček odkryjeme a dopečeme doměkka, cca 8-10 minut. Tekutina by měla být vsáklá. Vmícháme škvarečky a podáváme samostatně se salátem nebo jako přílohu.
Zveřejněno 16. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g0Jr
Moje poznámka
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g0Jr
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
grenadýr recept,
recept z jednoho pekáčku,
grenadýr,
recept na grenadyr,
grenadýr marš bez masa,
grenadyr z jednoho hrnce
Suroviny:
brambory,
těstoviny,
slanina,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
kmín mletý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (17)